Οι μάσκες και οι …μασκαράτες των επιμηθέων 

οι-μάσκες-και-οι-μασκαράτες-των-επι-851206

Ωρύομαι, από το κατακαλόκαιρο, με συνεχή σημειώματα της στήλης, για κάποια στοιχειώδη μέτρα, που έπρεπε να εφαρμοστούν, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, υποστηρίζοντας ότι ούτε «στο τελευταίο μίλι» βρισκόμαστε, ούτε «στην άκρη του τούνελ», ούτε ήλθε πράγματι η ώρα «να βγάλουμε τις μάσκες», όπως εσείς προσωπικώς μας δηλώνατε. Ζητώντας αυτό που κατά το κοινό μυαλό μου φαινόταν ως απολύτως αυτονόητο, ως ελάχιστο μέσο άμυνας, να είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας για όλους και σε όλους τους χώρους, όχι μόνο στους εσωτερικούς, αλλά και στον δρόμο.

Μπορεί στα μάτια κάποιων να με έκανε να φαίνομαι γραφικός. «Ρε το γεροντάκι, παραείναι σκίαχτης ο καημένος. Φοβάται και τον ίσκιο του», ίσως να σκέφθηκαν. Βεβαίως δεν περίμενα να ιδρώσει το αφτί της εξουσίας από την εμμονική, επί του θέματος, αρθρογραφία ενός παλιού δημοσιογράφου σε εννέα περιφερειακές εφημερίδες. Είμαστε, και εγώ και εκείνες, ήσσονος σημασίας για τους εκάστοτε κυβερνώντες, έναντι κάποιων πιο «φαντεζί», περισσότερο στομφωδών και «γκλαμουράτων» λιβανιστηριών σας κ. πρόεδρε.

Ελα όμως που δεν ήμουν ο μόνος, διότι ακριβώς τα ίδια υποστήριζε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά κάνατε ότι δεν τον ακούγατε και οι κυβερνώντες και οι επιστήμονες, που σας συμβουλεύουν. Λειτουργήσατε, και οι μεν και οι δε, ως επιμηθείς. Επρεπε να ξεπεράσουμε τους 20.000 νεκρούς από την πανδημία, για μας ανακοινώνετε τώρα, λίαν οψίμως, ότι ένα από τα μέτρα που «μελετάτε» είναι η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας παντού.

Το ότι θέλετε με κάθε τρόπο να αποφύγετε γενικό λοκντάουν το αντιλαμβάνομαι, διότι πράγματι θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία. Ας μου εξηγήσει, όμως, κάποιος από εσάς ποια οικονομική ή άλλη καταστροφή θα προκαλούσε η μασκούλα, αν τη φορούσαμε όλοι και παντού; Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι;

Δώσατε κακό σύνθημα κ. πρόεδρε, όταν είπατε πως «ήλθε η ώρα να βγάλουμε τις μάσκες» και τώρα, λόγω της μεγάλης χαλάρωσης και του εφησυχασμού, βρίσκεστε προ του κινδύνου να αναγκασθείτε να ακολουθήσετε τον δρόμο, που ήδη πήραν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που επιστρέφουν, η μια μετά την άλλη, σε καθεστώς λοκντάουν.

Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού έχει δυσκολίες. Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας «εν παντί τόπω και χρόνω», με τσουχτερό πρόστιμο για τους …αντιστασιακούς, είναι ρεαλιστική πολιτική άμυνας της κοινωνίας.

giorgismassavetas@gmail.com


#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου