Εξοργιστική η αδράνεια κράτους και Δικαιοσύνης 

εξοργιστική-η-αδράνεια-κράτους-και-851206

Οταν εμφανίστηκαν τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, με τις στολές, τους φασιστικούς χαιρετισμούς και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, πολιτεία και δικαιοσύνη περιορίστηκαν να τους …χαζεύουν ως κάτι γραφικό. Επρεπε να φτάσουμε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για να κινηθούν επιτέλους οι μηχανισμοί προστασίας του πολίτη και του πολιτεύματος, ώστε να διαπιστώσουν, οψίμως, ότι επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση.

Με την ίδια εξοργιστική και επικίνδυνη νωθρότητα αντιμετωπίζονται τώρα, από κυβέρνηση και δικαιοσύνη, οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Δημοσιεύονται φωτογραφίες ολόκληρης ομάδας με βαρύ οπλισμό μάχης, αλλά λόγω … προστασίας προσωπικών δεδομένων βλέπουμε τα καλάσνικοφ και τα άλλα όπλα, που κατέχουν, σε ασκήσεις εκπαιδεύσεως, αλλά δεν βλέπουμε τα πρόσωπά τους. Δεν μαθαίνουμε τα ονοματεπώνυμά τους, ώστε, κάποιοι που τους γνωρίζουν, να μπορούν να συνεισφέρουν στην αποτελεσματικότερη έρευνα του φαινομένου, κορυφή του οποίου, για την ώρα, ήταν η παρακρατική λειτουργία τους στην Πιερία, με τη …σύλληψη του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο.

Ισως μια από τις προκλητικότερες περιπτώσεις, που δείχνουν τη μαζοχιστική διάθεση των συντεταγμένων προστατών μας απέναντι σε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία, είναι η περίπτωση του αρχηγού των «θεματοφυλάκων» στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για 52χρονο, ο οποίος το 2012 κατέσφαξε με κουζινομάχαιρο τη σύζυγό του στο Πυργί της Λέσβου, καταφέρνοντάς της δέκα πλήγματα. Καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ισόβια, αλλά το Εφετείο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι τελούσε «εν βρασμώ ψυχής». Μειώθηκε η ποινή του και τελικώς αποφυλακίστηκε το 2019, έχοντας μείνει μόνον επτά χρόνια στη φυλακή. Τόσο άξιζε η ζωή της άτυχης γυναίκας.

Τώρα, ανενόχλητος, εργάζεται πυρετωδώς, για να μας σώσει από τη «χούντα του Μητσοτάκη και των λοιμωξιολόγων του», όπως θα μας έσωζε και ο πολύς Γιώργος Τράγκας, με τον Πετράκο του και το κόμμα τους. Στρατολογεί, μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο, που γέμουν συνωμοσιολογικών θεωριών, παραθρησκευτικών δοξασιών αντικοινοβουλευτικού μένους και αντιεμβολιαστικών κηρυγμάτων, νέους «θεματοφύλακες», επιτιθέμενος, ο αχάριστος, και κατά της δικαιοσύνης, που του επέτρεψε να κυκλοφορεί ελεύθερος, μετά από ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα.

Μπράβο. Αφήστε τους να αλωνίζουν. Να επηρεάζουν αφελείς μικρόνοες, ώστε την προχθεσινή «μαύρη Τρίτη», με τους 130 νεκρούς, να διαδεχθούν άλλες μαύρες μέρες.

Ποιος θα μας εξηγήσει, γιατί δεν έχουν συλληφθεί αμέσως όλοι αυτοί με τα όπλα και τις στολές στην Πιερία; Τι ακριβώς περιμένετε;

giorgismassavetas@gmail.com


#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου