Αχ, αυτές οι άτιμες οι σκάλες 

αχ-αυτές-οι-άτιμες-οι-σκάλες-851206

Διαβάζοντας τις ανταποκρίσεις από την Αλεξανδρούπολη, για τη νέα άγρια γυναικοκτονία με θύμα 29χρονη μουσουλμάνα, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και δράστη τον 30χρονο Ρομά μουσουλμάνο σύζυγό της, αδυνατώ να ασχοληθώ σήμερα με πολιτικά θέματα. Πάνε πίσω οι δυο επίκαιρες «σοβαρές καταγγελίες», που υποβλήθηκαν και αξιοποιήθηκαν καταλλήλως, κατά τα συμφέροντα κάθε πολιτικού σχηματισμού ή και κάθε «στρατευμένου» μέσου ενημέρωσης.

Αλλωστε και οι δυο καταγγέλλοντες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έσπευσαν να πάρουν πίσω τις βαρύτερες αιχμές των καταγγελιών τους.

Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου με νεότερες «διευκρινίσεις» μάς ενημέρωσε ότι δεν εννοεί πως έγινε …νοθεία στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Ο δε πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, διαψεύδοντας εαυτόν, μόλις κλήθηκε να παράσχει στοιχεία στη δικαιοσύνη, λέει τώρα πως ουδέποτε ισχυρίστηκε πως κρατούνται κλειστές κλίνες ΜΕΘ για την εξυπηρέτηση VIP προσώπων.

Σήμερα με συγκλονίζει μια ακόμη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, που κατέληξε σε γυναικοκτονία. Το θύμα, υπό το κράτος του φόβου, για το πόσο ακριβά θα πλήρωνε, αν τολμούσε να πει την αλήθεια, δήλωσε στους γιατρούς ότι «έπεσε από τις σκάλες». Πρόχειρο χιλιοειπωμένο ψέμα. Αλλοτε έφταιγε τάχα η μεταφερόμενη σκάλα, από την οποία «έπεσε» το θύμα και άλλοτε η σταθερή, μαρμάρινη ή τσιμεντένια σκάλα, στην οποία χτύπησε μετά από γλίστρημα. Ενα ψέμα που ευχαρίστως αποδέχονταν και αστυνομικοί, που δεν ήθελαν να εξιχνιάσουν τέτοιες υποθέσεις, θεωρώντας τις ως κάτι …κανονικό.

Οσοι μου έκαναν την τιμή να διαβάσουν τα βιβλία μου, γνωρίζουν πόσο έχω ασχοληθεί με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, με μόνιμα θύματα τη γυναίκα και τα παιδιά. Με εκτενείς αναφορές όχι μόνο στις «Γυναικείες Ιστορίες», που τώρα ανέβηκαν και στο θεατρικό σανίδι, αλλά και στην «Κόκκινη Δράκαινα» και στο «Εγκλημα στα Μανιάτικα». Δυο βιβλία, που πέρα από αστυνομικά μυθιστορήματα είναι και ηθογραφίες της ελληνικής πραγματικότητας των πρώτων δεκαετιών μετά τον πόλεμο.

Ως μικρή σπονδή στη μνήμη τόσων δολοφονημένων και κακοποιημένων γυναικών, οι συντελεστές της παράστασης στον πολυχώρο πολιτισμού VAULT στον Βοτανικό δίνουν το ερχόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 9.15 το βράδυ και την Κυριακή στις 6.15 το απόγευμα ανοιχτές παραστάσεις. Αν βρεθείτε στην Αθήνα, είστε καλεσμένοι μου. Αρκεί να κλείσετε θέση στέλνοντας το ονοματεπώνυμό σας στο μέιλ g[email protected] και, βεβαίως, να είστε εμβολιασμένοι, όπως ο νόμος ορίζει.

giorgismassavetas@gmail.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου