Τους οδηγεί ο Μαρξ ή ο… Καζαντζίδης;

τους-οδηγεί-ο-μαρξ-ή-ο-καζαντζίδης-281943

Του Γ. Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Ο σύντροφος Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν είναι όποιος και όποιος. Είναι ο δεύτερος, μετά τον Αλέξη Τσίπρα, στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ως γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επομένως, ο λόγος του έχει, ή επί το ορθότερο θα έπρεπε να έχει, ιδιαίτερη σημασία. Ακούω λοιπόν τις πολιτικές δηλώσεις του για την πανδημία και ειδικώς για το πρόστιμο στους άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους και μου μένει η απορία αν ο άνθρωπος έχει επαφή με την πραγματικότητα ή αν ισχύει για την περίπτωσή του, που προφανώς δεν είναι η μοναδική για τον συγκεκριμένο χώρο, αν κρίνω από την, ταυτόσημου περιεχομένου, αρθρογραφία στην Αυγή και την ΕΦΣΥΝ, αυτό που κάποτε τραγουδούσε ο Στέλιος Καζαντζίδης:

Με κάνει και παραμιλώ

το θολωμένο μου μυαλό.

Μαχητικά στελέχη και φλογεροί αρθρογράφοι είτε από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από εκείνον του, υποτίθεται αριστερότερου, Βαρουφάκη, κινούνται στην ίδια γραμμή, που περικλείεται σε μια φράση, κατά την οποία το συγκεκριμένο μέτρο είναι «Εξαναγκασμός σε ιατρική πράξη με χαράτσι, που μόνο ο Πινοσέτ θα τολμούσε να σκεφτεί».

Εχω ήδη γράψει ότι συμφωνώ απολύτως με την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, πρωτίστως δε των αστυνομικών. Θέλω, όμως, κάποιος από τους δεινούς ρήτορες και τους παθιασμένους αρθρογράφους να μου εξηγήσει τι θα συμβεί με όσους δεν συμμορφωθούν. Προφανώς θα έχουν την ίδια τύχη με τους υγειονομικούς εκείνους ή τους υπηρετούντες σε οίκους ευγηρίας, που αρνήθηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους. Θα χάσουν δηλαδή τη δουλειά τους για όσο χρόνο διαρκεί η πανδημία, άρα για πάρα πολλούς μήνες. Δηλαδή η οικονομική «τιμωρία» τους θα είναι πολύ χειρότερη από το κατοστάρικο των ηλικιωμένων πεισματικών αρνητών. Δεν ξέρω τι θα έκανε ή τι θα έλεγε ο δικτάτορας της Χιλής επ’ αυτού. Ούτε, όμως, ο Τζανακόπουλος, ο Γεροτζιάφας, ο Καρτερός της Αυγής ή ο Ν. Φωτόπουλος της ΕΦΣΥΝ κάνουν τον κόπο να μας εξηγήσουν πώς το ένα κατοστάρικο των μεν είναι του Πινοσέτ, αλλά τα πολλά κατοστάρικα των δε είναι του… Ενγκελς.

Είπαμε όμως, «του θολωμένου τους μυαλού, του λένε αλλού και πάει αλλού», διό και την όποια φθορά της κυβέρνησης, από τους δισταγμούς και τις ανακολουθίες, στον χειρισμό της πανδημίας, μόνον αυτοί δεν την εισπράττουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου