Κάθε εβδομάδα ένα Μπέργκαμο;

κάθε-εβδομάδα-ένα-μπέργκαμο-851206

Φοβάμαι ότι πολλοί έχουμε μπει σε διαδικασία μιθριδατισμού. Συνηθίσαμε πια το «δηλητήριο» με την ημερήσια θνησιμότητα λόγω του κορονοϊού τόσο, ώστε, από εκεί που παρακολουθούσαμε συγκλονισμένοι, την άνοιξη του 2020, τις εκατόμβες των θυμάτων του ιού, που μεταφέρονταν με στρατιωτικά οχήματα στο νεκροταφείο του Μπέργκαμο, στη γειτονική Ιταλία, τώρα πια δεν μας κάνει εντύπωση ότι πλησιάζουμε στο εβδομαδιαίο θλιβερό ρεκόρ εκείνης της περιόδου. Τότε το Μπέργκαμο θρηνούσε 670 νεκρούς σε μία εβδομάδα. Τώρα η Ελλάδα τρέχει να φτάσει εκείνο το …επίτευγμα, διότι με 2.125 νεκρούς, τον μήνα που πέρασε, έχουμε μέσο όρο εβδομάδος 531 θύματα. Αν αυτό δεν είναι εφιάλτης, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Αντί της ανοσίας, έχουμε πετύχει την ανοησία.

Είμαστε, δυστυχώς, σε πολύ άσχημη θέση, ως προς τον αριθμό των θυμάτων, ανά εκατομμύριο κατοίκων του πληθυσμού, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η έβδομη χειρότερη χώρα τόσο από τις 27, όσο και από τις εκτός ΕΕ λοιπές χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Δεν με παρηγορεί ότι υπάρχουν και έξι χειρότερες από εμάς (Βουλγαρία, Κροατία, Λετονία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Τσεχία), διότι προτιμούσα την εποχή του πρώτου κύματος, όταν με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα η Ελλάδα αναφερόταν, διεθνώς, ως υπόδειγμα.

Υστερα υποκύψατε, εσείς που κυβερνάτε, στην πρακτική του «ντράπου τον έναν, ντράπου τον άλλον, έκανα τον άνδρα μου κερατά». Το κακό είναι ότι αυτή την πρακτική ακολουθείτε ακόμη, έναντι ορισμένων ομάδων.

Κατανοώ πλήρως τα μέτρα, που αποβλέπουν να οδηγήσουν όλους τους άνω των 60 ετών στα εμβολιαστικά κέντρα. Ας λένε και ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης τα δικά τους περί «στοχοποίησης» των συνταξιούχων και άλλες μπούρδες. Εκεί πονάμε. Εκεί έχουμε τους περισσότερους νεκρούς, στους άνω των 60. Αρα εκεί πρέπει να ασκηθεί αποτελεσματική πίεση.

Αδυνατώ, όμως, να κατανοήσω με ποια λογική κάνετε τα στραβά μάτια απέναντι στους χιλιάδες ανεμβολίαστους των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο επίσκοπος Δωδώνης Χρυσόστομος, αναφερόμενος στους ιερείς, είπε πως όποιος μισθοδοτείται από το δημόσιο, πρέπει να εμβολιάζεται, άλλως να του κόβουν τον μισθό. Σας άρεσε το πνεύμα της δήλωσής του. Τότε γιατί δεν το επεκτείνετε και για τους αστυνομικούς, λιμενικούς και λοιπούς; Προτάσσετε το πώς δεν θα χάσετε ψηφαλάκια και όχι το πώς δεν θα χάσουμε ζωές;

giorgismassavetas@gmail.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου