Εμβόλια ναι, αλλά δεν σώζουν από μόνα τους 

εμβόλια-ναι-αλλά-δεν-σώζουν-από-μόνα-851206

Πολλή συζήτηση γίνεται, διεθνώς, για το αν πρέπει, κυρίως δε αν συνάδει με το συνταγματικό καθεστώς των δημοκρατικών κοινωνιών να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού. Η αλήθεια είναι ότι σε ιδιαιτέρως μεγάλο ποσοστό όχι μόνον οι πολίτες, αλλά και επιστήμονες και κυβερνήσεις βρίσκονται σε σύγχυση. Το αληθώς ζητούμενο δεν είναι η συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτό έχει ήδη απαντηθεί στην πράξη εδώ και δεκαετίες, με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών, έναντι ασθενειών που άλλοτε θέριζαν κοινωνίες ολόκληρες.

Υποχρεωτικά, για όλα τα παιδιά, είναι τα εμβόλια κατά ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας, αιμόφιλου ινφλουέντζας, φυματίωσης, τετάνου, ηπατίτιδας Α, ηπατίτιδας B, πολιομυελίτιδας, διφθερίτιδας, κοκίτη, μηνιγγίτιδας C και πνευμονιόκοκκου, ενώ τα τελευταία χρόνια, ειδικώς για τα κορίτσια, καθώς εισέρχονται στην εφηβεία, προστέθηκε στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και το εμβόλιο κατά του ιού HPV για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Υπάρχει βεβαίως ουσιώδης διαφορά. Ολα αυτά τα εμβόλια είναι δοκιμασμένα εδώ και πολλά χρόνια και έχουν αποτελεσματικότητα, που δεν απαντάται, για την ώρα, στα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ενα παιδί, που έχει κάνει το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας, δεν κινδυνεύει. Είναι προστατευμένο 100%. Ωστόσο, στην πράξη τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, καθώς βγήκαν, αναγκαστικώς, λίαν βεβιασμένως στην κυκλοφορία, πριν υποστούν την επιστημονική βάσανο μακροχρόνιων εργαστηριακών και κλινικών ελέγχων, εμφανίζουν πολλά κενά, τόσο ώστε, αυτήν την ώρα, στη χώρα μας, ένας στους πέντε διασωληνωμένους, για την ακρίβεια το 19,5% όσων νοσηλεύονται σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή βαρύτατα νοσούντες, να είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Δεν είναι, όμως, μόνον το ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι νοσούν και πεθαίνουν. Είναι και οι παρενέργειες, ενίοτε και θανατηφόρες, που έχουν ήδη καταγραφεί. Ναι μεν μπορεί να είναι οριακά τα σχετικά περιστατικά, αλλά δεν αρκεί για να διαλύσει τον φόβο κάθε ανθρώπου μην τύχει να είναι ο ίδιος ή κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο μια …οριακή περίπτωση.

Είμαστε ήδη σε θλιβερό επίπεδο, διεθνώς, ως προς τους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, όπερ σημαίνει ότι η επίσημη πολιτική, η οποία στηριζόταν αποκλειστικώς στους εμβολιασμούς, δεν απέδωσε. Με σχεδόν εκατό νεκρούς ημερησίως, είναι ανάγκη να την αναθεωρήσετε, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στα παράλληλα μέτρα προφύλαξης και πρωτίστως στην υποχρεωτική και με σωστό τρόπο χρήση μάσκας παντού, μέσα και έξω.

giorgismassavetas@gmail.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου