Σοβαρευτείτε, αφήστε αυτά τα ...Σκέρτσα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-23, 21:58:25
Σοβαρευτείτε, αφήστε αυτά τα ...Σκέρτσα

Την περασμένη Κυριακή είχε την καλοσύνη ο κολλητός μου να με βγάλει για καφέ στην ηλιόλουστη Γλυφάδα. Κάτσαμε στο τραπεζάκι, ήλθε ο σερβιτόρος και πριν από οτιδήποτε άλλο ζήτησε να ελέγξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μας. Βγάλαμε τα κινητά μας, έβγαλε και εκείνος το δικό του και σάρωσε το τετράγωνο με την κρυπτογράφηση του γραμμικού κώδικα. Είναι βεβαίως και ο ίδιος εμβολιασμένος. Διαφορετικώς θα είχε μείνει εκτός εργασίας. Οπερ σημαίνει, για να μην κοροϊδευόμαστε, ότι ο εμβολιασμός για μέρος των ανθρώπων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα έχει καταστεί, ουσιαστικώς, υποχρεωτικός.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι ο διοικητής του οικείου αστυνομικού τμήματος εμφορείται από πνεύμα αυστηρής προσήλωσης στο καθήκον. Εχει αυξημένη αίσθηση πιστής εφαρμογής των νόμων και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Ειδικώς, εν προκειμένω, των μέτρων αποτροπής διασποράς του ιού. Οπότε είχε δώσει εντολή στους νεαρούς αστυφύλακες να πάρουν σβάρνα όλα τα παραλιακά στέκια και να κάνουν συστηματικό έλεγχο για το αν τηρούνται τα μέτρα, μεταξύ των οποίων και αν σερβίρουν μόνον εμβολιασμένους.

Δείτε τώρα τη διαφορά. Ο σερβιτόρος, αν δεν ήταν εμβολιασμένος, θα έχανε τη δουλειά του. Ο αστυνομικός, που θα μας έλεγχε, ερχόμενος τόσο κοντά μας, όσο τουλάχιστον και ο σερβιτόρος… δικαιούται να είναι ανεμβολίαστος, διότι, ως απεφάνθη, με ύφος αυθεντίας σαράντα ειδικών λοιμωξιολόγων, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, …δεν πειράζει να είναι ανεμβολίαστοι οι αστυνομικοί, διότι, λέει, δεν είναι στα πενήντα πιο εκτεθειμένα στον ιό επαγγέλματα.

Δεν αφήνετε αυτά τα ...σκέρτσα; Τα προκλητικά, για τη νοημοσύνη των πολιτών, ευφυολογήματα;

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν σας είναι εύκολο να θέσετε σε καθεστώς αναστολής εργασίας όλους τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, διότι, προφανώς είναι τόσοι πολλοί, ώστε θα προκαλούσε πρόβλημα στη λειτουργική αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ. Οταν, όμως, μια κυβέρνηση αδυνατεί να πείσει τους κρατικούς υπαλλήλους, που είναι ταγμένοι να ελέγχουν όλους τους άλλους, για το αν και πώς εφαρμόζουν τα μέτρα κατά της πανδημίας, να τα εφαρμόσουν πρώτοι στον εαυτό τους, τότε το όλο σύστημα «μπάζει» αγρίως.

Αφήστε που τίθεται και θέμα συνταγματικώς απαράδεκτης άνισης μεταχείρισης, διότι περίπου έξι χιλιάδες υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, επειδή είναι ανεμβολίαστοι, με σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία του ΕΣΥ. Και οι μεν και οι δε είναι κρατικοί υπάλληλοι. Γιατί τέτοια ανισότητα αντιμετώπισης;

giorgismassavetas@gmail.com

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=