Δικαιώνεται ο κ….«λεφτά υπάρχουν»

δικαιώνεται-ο-κ-λεφτά-υπάρχουν-347819

Μια και αποφάσισε να μας (ξανα)σώσει ο Γιώργος Παπανδρέου, διεκδικώντας την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με στόχο μια «προοδευτική διακυβέρνηση», ο κάθε ένας θα κάνει ασφαλώς την αναδρομή του στην πολύχρονη ιστορία του συγκεκριμένου πολιτικού, είτε ως πρωθυπουργού, ολίγον τι αυτοκαταργηθέντος, αφού δεν μπόρεσε να πείσει τους ίδιους τους βουλευτές του για την ορθότητα των μνημονιακών επιλογών του, είτε ως υπουργού Εξωτερικών και άλλοτε Παιδείας και πάντως σαν αχθοφόρου ενός πολύ μεγάλου, ενός ιδιαιτέρως βαρέως ονόματος.

Δεν θα κάνω, σήμερα τουλάχιστον, τέτοια αναδρομή αποτίμησης του έργου, που άφησε πίσω του. Υποθέτω ότι θα το κάνουν οι ψηφοφόροι του χώρου, όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες, οι οποίοι στις εκλογές του 2015 δεν του έδωσαν καν την δυνατότητα να εκλεγεί βουλευτής, όταν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να ιδρύσει το ΚΙΔΗΣΟ, παρά το γεγονός ότι το εκλογικό σώμα έχει αποδειχθεί ευεπίφορο σε …δοκιμές, έστω για την πρώτη φορά, πολιτικών, που αποχωρούν από ένα μεγάλο κόμμα. Οπως συνέβη με τον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο και τη ΔΗΑΝΑ, τον Δημήτρη Τσοβόλα και το ΔΗΚΚΙ, τον Αντώνη Σαμαρά και την ΠΟΛΑΝ, αλλά, πλέον προσφάτως, και με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Ολους αυτούς τους δοκίμασαν, αλλά μετά τους εγκατέλειψαν. Τον Γιωργάκη αρνήθηκαν έστω και να τον δοκιμάσουν.

Υπάρχει μόνο ένα σημείο, στο οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι επιβεβαιώνεται εκ των πραγμάτων. Είναι η ιστορική φράση του «λεφτά υπάρχουν». Αν αμφιβάλλετε για την αλήθεια του πράγματος, διαβάστε παρακαλώ τις παρακάτω γραμμές, που αναδημοσιεύω από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο:

Οπως έκανε γνωστό η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Lamda Development, στις 29 Σεπτεμβρίου, για τα διαμερίσματα του Πύργου της Μαρίνας, (σ.σ.: του 40ώροφου Πύργου, που δεν έχει ακόμη καν θεμελιωθεί στο Ελληνικό) έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 338 εκ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών. Για τις Βίλες έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών και για τις 27, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα να υπολογίζονται σε 345 εκ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Δεν μιλάμε για φθηνοπράγματα. Οι τιμές τους κυμαίνονται σε ένα από 7.500 έως 26.200 ευρώ το τετραγωνικό. Αρα, ο Γιώργος είχε δίκιο.

giorgismassavetas@gmail.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου