Πείτε μας ποιος ποιον προστατεύει

πείτε-μας-ποιος-ποιον-προστατεύει-417562

Του Γ. Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Παλαβά πράγματα εξελίχθηκαν «κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια», με την Αστυνομία να τίθεται στην υπηρεσία των ψεκασμένων αρνητών των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και να συλλαμβάνει, ενώπιον των μαθητών τους, ευτελίζοντάς τους, και να οδηγεί στο κρατητήριο τρεις εκπαιδευτικούς, που έκαναν αυτό που τους επιβάλλει το καθήκον τους, αυτό που τους επιβάλλει ο νόμος. Αντιγράφω την πρώτη παράγραφο από τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

«Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (διευθύντρια, υποδιευθυντή και την υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν τον νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα. Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: Πλήρωμα περιπολικού της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν στο όχημα, ώστε να τους οδηγήσει στο Τμήμα! Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μαθητών και δεκάδων συναδέλφων!».

Αν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, να λέγαμε «κομμάτια να γίνει». Δεν ήταν, όμως. Οι επιθέσεις ψεκασμένων, οι απειλές, τα εξώδικα, οι μηνύσεις, ο τσαμπουκάς εναντίον είτε εκπαιδευτικών, είτε γιατρών και νοσηλευτών, στη Θεσσαλονίκη, το Περιστέρι, τα Χανιά, την Καβάλα, έχουν γίνει …μόδα.

Λυπάμαι που απέναντι σε ένα τέτοιο κρούσμα διαπιστώνω κ. πρόεδρε την πλήρη αφωνία των αρμόδιων για την περίπτωση υπουργών σας.

*** Μούγγα ο επί της Προστασίας του Πολίτη και πολιτικός προϊστάμενος των αστυνομικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Αν και όφειλε, με δημόσια δήλωση, να δώσει έναν «μπούσουλα» συμπεριφοράς προς τα αστυνομικά όργανα πώς πρέπει να χειρίζονται τις υποθέσεις με τις μηνύσεις των ψεκασμένων και πώς πρέπει να στηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών για την προστασία της δημόσιας υγείας.

*** Μούγγα και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λες και δεν διάβασε, δεν άκουσε, δεν είδε τηλεόραση, δεν έμαθε τίποτε για την περιπέτεια των εκπαιδευτικών, τους οποίους ακριβώς οφείλει να προστατεύει.

Πάλι καλά που αντέδρασε ο εισαγγελέας και διέταξε την απελευθέρωση των τριών καθηγητών. Διαφορετικώς θα διανυκτέρευαν στην ψειρού, μαζί με λωποδύτες και ναρκέμπορους, για να πάνε την άλλη μέρα στο Αυτόφωρο.

Αλίμονο, όμως, στις κοινωνίες, όπου δεν λειτουργούν άλλα αναχώματα κατά της αυθαιρεσίας και της παλαβομάρας, πριν φθάσουμε στη σωτήρια επέμβαση εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου