Δεν ορρωδούν ούτε προ των νεκρών γονέων

δεν-ορρωδούν-ούτε-προ-των-νεκρών-γονέω-422378

Του Γ. Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Πόσο άρρωστα πρέπει να είναι τα μυαλά ορισμένων εμμονικών αρνητών της πανδημίας; Αλλά και πόσο ανόσιοι, άχρι βαθμού τυμβωρυχίας και σκύλευσης τεθνεώτων, πρέπει να είναι κάποιοι νομικοί καθοδηγητές τους, εξίσου λυσσασμένοι αρνητές της πανδημίας και των εμβολίων;

Δεν μας έφθαναν τα περιστατικά με αρνητές των εμβολίων, που μηνύουν διευθυντές σχολικών μονάδων, όταν αρνούνται να δεχθούν παιδιά, που δεν έχουν υποβληθεί στον προβλεπόμενο από τον νόμο έλεγχο με τη μέθοδο της αυτοδιάγνωσης. Δεν μας έφθαναν τα περιστατικά αρνητών της πανδημίας, που επιχειρούν να απαγορεύσουν στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων να εισάγει είτε τους ίδιους, είτε κάποιον οικείο τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας, υποβάλλοντάς τους σε διασωλήνωση. Τώρα έχουμε και νέα «φάμπρικα».

Κάποιοι …Ταλιμπάν αρνητές της πανδημίας, καθοδηγούμενοι από ομοϊδεάτες τους δικηγόρους, έφθασαν στο σημείο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αξιώνοντας την εκταφή των γονέων τους και την επανεξέταση των πτωμάτων, υποστηρίζοντας ότι οι «σκοτεινές δυνάμεις» είπαν ψέματα πως οι δικοί τους πέθαναν από τις επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Ειδικά στην Αθήνα, όπως γράφει η συνάδελφος Ιωάννα Μάνδρου στην Καθημερινή, σημειώθηκαν τρία περιστατικά θανάτων υπερηλίκων σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, ύστερα από νοσηλεία για κορονοϊό, για τους οποίους το κύκλωμα δικηγόρων και άλλων προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας ότι έπασχαν από Covid-19 και ότι πέθαναν από τη νόσο. Αρχικώς στράφηκαν με αναφορές κατά γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης όσων υπηρετούν στις δομές υγείας. Τώρα, οι «νομικοί εκπρόσωποι» των αρνητών έφθασαν στο έσχατο σημείο πρόκλησης, αλλά και ύβρεως να διαταράξουν τον αιώνιο ύπνο των «πεφιλημένων» τους, προκειμένου να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί τους. Οταν η εισαγγελία απόρριψε, δις, το αίτημά τους, προσέφυγαν στα δικαστικά συμβούλια.

Και πες ότι γίνεται η εκταφή και ότι τελικώς η επιστημονική εξέταση αποδεικνύει ότι πράγματι οι θάνατοι των ενταφιασμένων οφείλονταν στον ιό. Ποια θα είναι η αντιμετώπιση αυτών των υστερικών, αλλά και των «καθοδηγητών» τους; Δεν πρέπει να προβλέπεται κάποια συνέπεια και γι’ αυτούς; Αν ένας πολίτης, επειδή «έχει άχτι» κάποιον άλλον, συγκάτοικο, γείτονα, συνάδελφο, …αντεραστή, κάνει καταγγελία ή προχωρήσει ακόμη και σε μήνυση και η καταγγελία αποδειχθεί ψευδής, ο καταγγέλλων θα υποστεί τις συνέπειες. Υπάρχει νομική πρόβλεψη για τις ψευδείς καταγγελίες. Γι’ αυτούς τους βέβηλους, τους τυμβωρύχους, δεν πρέπει να προβλέπεται κάποια συνέπεια;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου