Ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας

ξεκάθαρη-ομολογία-αποτυχίας-444840

Του Γ. Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Ενδεχομένως να είστε σήμερα ευτυχής, ίσως και να αισθάνεστε υπερήφανος, κ. πρόεδρε, γι’ αυτό το …πράμα, που μας παρουσιάσατε, το οποίο ο εκπρόσωπος του κόμματός σας κ. Ρωμανός, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, χαρακτήρισε ως «ανασχηματισμό μάχης». Εμένα, πάντως, επιτρέψτε μου να το θεωρώ ως καθαρή ομολογία αποτυχίας, ιδίως στους πλέον κρίσιμους τομείς (εκτός της εξωτερικής πολιτικής), που κληθήκατε να διαχειριστείτε ως κυβέρνηση στα δύο και κάτι χρόνια που κυβερνάτε.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες κρίσεις, οι μεγαλύτερες προκλήσεις σας; Αυτές που σχετίζονται με την προστασία της ζωής, της υγείας, της περιουσίας και του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη:

*** Η διαχείριση της πανδημίας το 2022, για την οποία το 2021 είχατε αποσπάσει διεθνή εύσημα.

*** Η διαχείριση των φυσικών καταστροφών, με αιχμή τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

*** Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και γενικώς της εγκληματικότητας.

Εχουμε λοιπόν και λέμε.

1. Από το αρμόδιο για την πανδημία υπουργείο Υγείας απομακρύνθηκαν τόσο ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, όσον και ο αναπληρωτής του Βασίλης Κοντοζαμάνης. Μαζί τους και ο «εμβληματικός» Νίκος Χαρδαλιάς ο ταυτισμένος με τις ανακοινώσεις των μέτρων και με την ευθύνη επιτήρησης για την εφαρμογή τους. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Το μόνο παρήγορο είναι ότι τη θέση του Β. Κοντοζαμάνη παίρνει η Μίνα Γκάγκα, εξαιρετική επιστήμονας της μαχόμενης ιατρικής στο νοσοκομείο Σωτηρία.

2. Από το αρμόδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τίθενται εκποδών τόσο ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όσο και ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς. Φαντάζεστε να υπάρχει έστω και ένας, που να πιστεύει ότι η κλωτσιά, που τους δώσατε, είναι …εύσημο αναγνώρισης της προσφοράς τους; Οτι συνάδει με τον δικό σας ισχυρισμό, στη Βουλή, ότι, πέρα από κάποια λάθη, η κυβέρνηση τα πήγε καλά με τις φωτιές; Οι μόνοι που ασφαλώς τρίβουν τα χέρια τους από χαρά είναι οι Συριζαίοι, που ζητούσαν, καθημερινώς, την απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη.

Κλείνω με τη γενική εικόνα. Σε πλήρη ασυνέπεια προς όσα υποστηρίζατε προεκλογικώς, καταφέρατε όχι μόνο να παραμείνει το παραφουσκωμένο με αναπληρωτές και υφυπουργούς σχήμα, αλλά να το …παχύνετε και άλλο. Καταρρίψατε όλα τα ρεκόρ. Φτάσαμε να έχουμε την κυβέρνηση των παρά έναν ….εξήκοντα.

Να τη χαίρεστε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου