Ηταν μόνο το εναρκτήριο χτύπημα

ηταν-μόνο-το-εναρκτήριο-χτύπημα-450352

Του Γ. Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Αμέσως μετά την επιβολή της απόλυτης κυριαρχίας των Ταλιμπάν έγραψα το αυτονόητο, ότι την παταγώδη αποτυχία της Δύσης να αντιμετωπίσει αυτό το ισλαμικό κίνημα και να δημιουργήσει, στο Αφγανιστάν, κράτος, που να λειτουργεί με κανόνες δικαίου και δημοκρατικές διαδικασίες, θα ακολουθήσει νέα έκρηξη όλων των ακραίων ενόπλων φονταμενταλιστικών οργανώσεων. Από το Ισλαμικό Κράτος ώς τους Μπόκο Χαράμ και από την Αλ Κάιντα ώς την Αλ Νούσρα και τις άλλες, αναρίθμητες οργανώσεις φαλαφιστών κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου και του Μαγκρέμπ.

Εμείς εδώ, αλλά και όλος ο δυτικός κόσμος, θεωρούμε τους «ιεροσπουδαστές», όπως είναι η πραγματική απόδοση του όρου Ταλιμπάν, διότι έτσι άρχισαν από τα «ιεροδιδασκαλεία», τους «μεντρεσέδες» της Πεσαβάρ και της ευρύτερης περιοχής του Βορειοδυτικού Πακιστάν, πολύ άγριους. Υπάρχουν, όμως, στον χώρο του ισλαμικού τόξου πολλοί και κατά πολύ αγριότεροι, που θεωρούν τους Ταλιμπάν …μαλθακούς. Ενα κομμάτι από αυτούς είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν. Στρατιωτική δύναμη το πολύ τεσσάρων χιλιάδων ανδρών, Αφγανών, Πακιστανών και Τσετσένων, που κινούνται με άνεση μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν και ονειρεύονται ένα ισλαμικό χαλιφάτο στην ιστορική περιοχή του Χορασάν, που θα περιλαμβάνει, εκτός του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, και μέρος του Ιράκ, αλλά και κάποιων ισλαμικών πρώην σοβιετικών «δημοκρατιών». Είναι αυτοί, που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο της Καμπούλ, με τη μέθοδο των βομβιστών αυτοκτονίας, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Τώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τούς απειλεί ότι οι υπηρεσίες του θα τους βρουν, όπου και αν βρίσκονται, και θα τους τιμωρήσουν. Μακάρι να τα καταφέρει. Ακόμη καλύτερα, όμως, μακάρι ο ίδιος και οι πολυδάπανες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και το ΝΑΤΟ, να αρχίζουν από λογική βάση. Από την επίγνωση δηλαδή ότι αυτοί οι ακραίοι δεν πρόκειται να αναλωθούν σε πόλεμο με τους Ταλιμπάν, αλλά θα μεταφέρουν τα χτυπήματά τους στο «γήπεδο του εχθρού». Να ετοιμαστούν δηλαδή για νέο κύμα τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Δύση, κυρίως επί ευρωπαϊκού εδάφους, με στόχους άμαχους, ανύποπτους πολίτες, όλων των χωρών του ΝΑΤΟ και όχι μόνο αμερικανικούς.

Αυτό που συνέβη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ ήταν απλώς το εναρκτήριο λάκτισμα. Από δω και πέρα πρέπει να περιμένουμε νέα «Μπατακλάν». Δυστυχώς, αμφιβάλλω αν είμαστε έτοιμοι.

Μακάρι να βγω ψεύτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου