Διπλό κείμενο

διπλό-κείμενο-498021

Του Γ. Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Θα τεμπελιάσω λίγο σήμερα. Οχι για άλλον λόγο, αλλά διότι πράγματι κρίνω ότι δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο από όσα λέει στο άρθρο του στον ιστοχώρο NEWS 24/7 ο συνάδελφος

Γιάννης Τριάντης. Πατενταρισμένος αριστερός, με τον οποίο συνυπήρξαμε στην Ελευθεροτυπία, ο οποίος εξανίσταται, δικαίως, όχι μόνο σχετικώς με ασχημία, που διεπράχθη και προβλήθηκε με …προοδευτικό περιτύλιγμα, με στόχο την αθλήτρια της αντισφαίρισης Μαρία Σάκκαρη, αλλά για τη συνέχειά της.

Διαβάστε το:

Οσα εξέμεσε εναντίον της Σάκκαρη η ηθοποιός και υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Ελεφάντη («Για να σε δείχνει η ΕΡΤ πρέπει να έχεις γκόμενο τον γιο του πρωθυπουργού») προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση. Δυστυχώς, κάποιοι σιώπησαν.

Ευθέως: Αν κάποιος δεξιός, πόσω μάλλον μια γυναίκα στέλεχος της ΝΔ, υπέγραφε αθλιότητα σαν αυτή που διέπραξε η προοδευτική κυρία Ελεφάντη σε βάρος της Μαρίας Σάκκαρη, θα έπαιρνε φωτιά σύμπας ο προοδευτικός κόσμος. Μιντιακός και πολιτικός.

Τώρα, με το ανοσιούργημα της ηθοποιού, εκκωφαντική σιωπή. Τίποτε! Τιμητικές εξαιρέσεις ο Νίκος Μπίστης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, το TVXS, η Αναστασία Γιάμαλη (Κόντρα), το NEWS 24/7 και με μια μέρα καθυστέρηση η «ΕφΣυν» διά χειρός Τάσου Τσατάλη.

***

Εξελίξεις στο καφενείο της γειτονιάς. «Τον θυμάσαι τον Μπάμπη; Αυτόν τον ψηλό με τη δυνατή φωνή;» με ρώτησε ο καφετζής, καθώς χθες το απόγευμα, που ήμασταν όχι τρεις, αλλά δύο και ο κούκος, πήγα να απολαύσω τον ελληνικό μου στα «τραπεζάκια έξω», μπροστά στο δροσερό παρκάκι. Ασφαλώς και τον θυμάμαι τον Μπάμπη. Φρόντιζε πάντα να κάνει έντονη την παρουσία του, ιδίως τις πρωινές ώρες, όταν το καφενείο είχε περισσότερους θαμώνες, προς τους οποίους, πάντοτε όρθιος, εξαπέλυε τους χειμαρρώδης δεκάρικους μονολόγους του κατά της «συνωμοσίας», όπως αποκαλούσε την πανδημία. Κυρίως δε κατά των εμβολιασμών.

Οχι. Ο Μπάμπης δεν υπέκυψε στην προπαγάνδα της διεθνούς συνωμοσίας. Δεν επέτρεψε να του φυτέψουν κανένα τσιπάκι, είτε να του πειράξουν το DNA με το εμβόλιο. Απλώς προχθές διακομίστηκε σε κακή κατάσταση στο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται, διασωληνωμένος, στη ΜΕΘ, χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Μακάρι να επιβιώσει, με την ελπίδα να τον δούμε να αγορεύει, με το ίδιο πάθος, αναγνωρίζοντας το λάθος του. Για την ώρα, από την περιπέτειά του, υπάρχει ένα κέρδος: Δύο άτομα, που είχαν καταστεί οπαδοί του, έσπευσαν αμέσως να ορίσουν ημερομηνία εμβολιασμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου