Το …γουδί, το γουδοχέρι

το-γουδί-το-γουδοχέρι-501128

Του Γ. Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν ο ιός έστελνε στον βαρκάρη της Αχερουσίας σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα ανθρώπους, που είχαν περάσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους και είχαν κάποια υποκείμενα νοσήματα, κάποιοι έκαναν επίδειξη εξυπνάδας, προωθώντας τη θεωρία ότι ο ιός δεν ξέφυγε κατά λάθος από κάποιο εργαστήριο, αλλά κατασκευάστηκε επίτηδες, για να ανακουφίσει τις κυβερνήσεις από τις δαπάνες συντήρησης των συνταξιούχων. Να ανακουφίσει, για τα δικά μας δεδομένα, τον ΕΦΚΑ και το ταμείο του ΕΟΠΥΥ.

Τώρα, στο τέταρτο κύμα, που ήδη διαπερνά τη χώρα μας και αναμένεται, κατά τους ειδικούς, να κορυφωθεί ώς τον Δεκαπενταύγουστο, η μετάλλαξη «Δέλτα» δείχνει να έχει εκλεκτική προτίμηση προς τους νέους, ακόμη και τα παιδιά. Είναι δε ενδεικτική η προειδοποίηση, που απευθύνει η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, την οποία, όπως θα θυμάστε, είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό για να πάρει τη θέση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας. Αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα, διατηρώντας το δικό της συντακτικό:

«Ναι μεν ο θάνατος στους ηλικιωμένους είναι πιο συχνός, αλλά και αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα έχουμε και εκεί θανάτους. Και δεν θα είναι αναγκαστικά θάνατοι μεταξύ ατόμων με υποκείμενο νόσημα. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι».

Στέκομαι ιδιαιτέρως στις τελευταίες τέσσερις λέξεις: Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, τις οποίες θα επιμείνω να επαναλαμβάνω μονοτόνως, όπως το χτύπημα που κάνει το γουδοχέρι στο γουδί, χωρίς να σταματά, αν δεν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Να ακούμε την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λινού και όχι τον Πολάκη και τους ομοίους του. Κυρίως, όχι κάτι περίεργους και σκοτεινούς, ως προς τα κίνητρά τους, τύπους σαν τον γιατρό και κλινικάρχη της Κηφισιάς Φαίδωνα Βόβολη, που είναι η ψυχή των εμβολιαστικών συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και έχει βάλει πλώρη για το Κοινοβούλιο, ιδρύοντας πολιτικό φορέα. Ή τον αοιδό κ. Πετράκο, που βρήκε και αυτός ευκαιρία να κάνει πολιτική σταδιοδρομία, με το κόμμα του Γιώργου Τράγκα, ποντάροντας στους φανατικούς αντιεμβολιαστές.

Ας γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς και ας απλώσουμε τον βραχίονα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που μας περιμένουν. Ας μη δώσουμε το δικαίωμα σε διάφορους περιπλανώμενους τσαρλατάνους και αγύρτες να παίζουν με τις ζωές μας, με τις ζωές των παιδιών μας, των αγαπημένων μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου