Προτιμότερο να τιμηθεί η σερβιτόρα

προτιμότερο-να-τιμηθεί-η-σερβιτόρα-502597

Του Γ. Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Διάβασα την πύρινη αρθρογραφία στην Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αφορμή το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η παρασημοφόρηση και η πρόσκληση για συμμετοχή στη Γιορτή της Δημοκρατίας του προβαλλόμενου ως διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου. Οπότε, από ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης, θέλησα να επισκεφθώ τον λογαριασμό του εν λόγω στο Τουίτερ, ώστε να έχω άμεση αντίληψη περί τίνος πρόκειται. Διάβασα λοιπόν δεκάδες αναρτήσεις του, τις οποίες διαπερνούσε το ίδιο πνεύμα, που προσπαθεί να περάσει σε όλη την Ευρώπη και η προπαγάνδα του Ερντογάν, ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι βάρβαρο, απάνθρωπο κράτος, που φέρεται βαναύσως προς τους πρόσφυγες. Ιδού ένα μικρό δείγμα:

«Αυτή τη στιγμή, το ελληνικό Λιμενικό είναι με διαφορά το πιο βάρβαρο στον πλανήτη. Σε 10 μήνες έχει πετάξει στη θάλασσα πάνω από 8.000 ανθρώπους. Σε ένα από αυτά τα περιστατικά οι επιζώντες αναφέρουν ότι 3 άνθρωποι πνίγηκαν».

Κατανοώ προς τι η τόση ευαισθησία των επισήμων εντύπων του ΣΎΡΙΖΑ για την περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Είναι, βλέπετε, οι εκλεκτικές συγγένειες, διότι ο συναγωνιστής Ιάσων σε άλλες αναρτήσεις του εκπέμπει το ίδιο πνεύμα με τη νεολαία του κόμματος. Ιδού ένα άλλο δείγμα:

«5.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της βάρβαρης κυβέρνησης, η οποία δολοφονεί σταδιακά τον φυλακισμένο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Είναι αλήθεια για επιβράβευση αυτός ο κύριος;

Θαρρώ πως θα ήταν προτιμότερο να έχει απονεμηθεί ένα βραβείο σε εκείνην την ανώνυμη κοπέλα, τη σερβιτόρα, που όταν παρατήρησε τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο της 19χρονης, στην Ηλιούπολη, που εκμεταλλευόταν, εκδίδοντάς την, ο περίεργος αστυνομικός, που συνεργάζεται με γνωστό μαστροπό και παραγωγό ταινιών πορνό, δεν ακολούθησε τη συνήθη πρακτική του «ου μπλέξεις». Αντιθέτως φρόντισε να βρει το θύμα, να πλησιάσει την κακοποιημένη γυναίκα, να της μιλήσει, να την ενθαρρύνει να μιλήσει, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο μίτος της Αριάδνης σε ένα ακόμη βρόμικο κύκλωμα άσκησης βίας και εκμετάλλευσης νέων γυναικών.

Βεβαίως, το μεγαλύτερο βραβείο είναι για τη συγκεκριμένη σερβιτόρα το γεγονός ότι μπορεί να ατενίζει τον καθρέπτη της ήσυχη με τη συνείδησή της, αφού η προσπάθειά της απέδωσε, τη δικαίωσε. Δεν ακολούθησε την τακτική πολλών …δίποδων προβάτων «βλέπω, ακούω, σιωπώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου