Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Σηκώστε τα λεφτά σας»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-05, 09:40:52
 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : «Σηκώστε τα λεφτά σας»

 Μυαλό κουκούτσι δεν υπάρχει στα άνω δώματα της εξουσίας. Την ώρα που αγωνιούν και κάνουν συστάσεις και εκκλήσεις προς τους αποταμιευτές, να μη φοβούνται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να εμπιστεύονται τα χρήματα τους στις τράπεζες και όχι στα... σεντούκια, δείτε τι επέτρεψαν να γίνει. Να κατασχέσει μια συγκεκριμένη ΔΟΥ το ποσόν των είκοσι ευρώ που βρήκε στο λογαριασμό ενός πολίτη. Ο οποίος όφειλε κάτι παραπάνω από έξι χιλιάδες ευρώ.   

Και αντί ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως ανήκων στην τάχα “αριστερή πτέρυγα” του ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, όταν ήλθε το θέμα στη Βουλή, να το αποδοκιμάσει ως μια ακραία συμπεριφορά, το μόνο που έκανε ήταν να σπείρει τον τρόμο. Να υπενθυμίσει δηλαδή ότι ισχύει πλέον νόμος κατά τον οποίο το δημόσιο, οι τράπεζες, αλλά και ιδιώτες πιστωτές (μη εξαιρουμένων των τοκογλύφων) έχουν το δικαίωμα να κάνουν κατάσχεση στις καταθέσεις οποιουδήποτε οφειλέτη τους. Και με την νέα πρακτική να κατατίθενται οι μισθοί και οι συντάξεις στο λογαριασμό των δικαιούχων, αυτομάτως είναι στη διάθεση οποιουδήποτε μπορεί να βγάλει μια απόφαση, ακόμη και ερήμην του ενδιαφερόμενου. Αρκεί να του την κοινοποιήσει.

Είναι δηλαδή σαν να δίνουν το σύνθημα στους πολίτες, σηκώστε αμέσως ό,τι υπόλοιπα έχετε στην τράπεζα, αν τυχόν έχετε διάφορες με την εφορία, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, την τράπεζα από την οποία είχατε πάρει δάνειο, ή σας έχει δώσει πιστωτική κάρτα, κάποιον προμηθευτή ή και τοκογλύφο, γιατί μπορεί να σας κατασχέσουν ακόμη και τον μισθό η την σύνταξη σας, ακόμη εκείνα που έχετε στην άκρη για να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια ανάγκη του παιδιού σας.

 Και φυσικά θα αναρωτιέται ο άνθρωπος που του βρήκαν το τεράστιο ποσό των είκοσι ευρώ και το κατάσχεσαν:  Έγινε κάποια τέτοια κατάσχεση στους λογαριασμούς, προσωπικούς ή εταιρικούς, όλων αυτών για τους οποίους είχαν την καλοσύνη να μας ενημερώσουν ότι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ έκαστος, μερικοί μάλιστα και εκατομμύρια, αλλά συνεχίζουν να περιφέρονται ως “γκλαμουράτοι” στα κοσμικά σαλόνια;

 Είπαμε. Έχει γίνει πολίτικο και οικονομικό αξίωμα για τον τόπο μας και το κράτος μας: Στην Ελλάδα συμφέρει να χρωστάς πολλά. Αλίμονό σου αν χρωστάς ελάχιστα.   www.massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=