Κάποιοι, φευ, αναβλέπουν μετά το… κηδειόσημο

κάποιοι-φευ-αναβλέπουν-μετά-το-κηδει-506690

Του Γ.Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Γνωρίζω ήδη αρκετά άτομα, τα οποία είχαν υψώσει τα λάβαρα της επανάστασης κατά του εμβολιασμού και τώρα άλλαξαν στρατόπεδο, αφού προηγουμένως ο Χάρος χτύπησε την οικογενειακή τους πόρτα, καθώς έχασαν από τον ιό κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Μόνο που οι περισσότεροι δυσκολεύονται να παραδεχτούν ότι έχουν ευθύνη για το κακό που τους βρήκε, πως αν δεν λειτουργούσαν ως υστερικοί αρνητές του εμβολίου, ίσως το όνομα του αγαπημένου τους προσώπου να μην είχε αναρτηθεί στους τοίχους της γειτονιάς τους με κηδειόσημο.

Η γνωστή και επεισοδιακή, λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρος της, αοιδός δημοτικών ασμάτων Εφη Θώ-δη, υπήρξε από τους πλέον πείσμωνες αρνητές του εμβολιασμού. «Σιγά που θα βάλω εγώ το σατανικό δηλητήριο στο αίμα μου», απαντούσε σε όποιον, από το φιλικό της περιβάλλον την παρότρυνε να εμβο-λιαστεί. Την άποψή της, με τον δυναμισμό που τη διακρίνει, την επέβαλε και στην οικογένειά της. Τώρα που «ο Χάρος βγήκε παγανιά», μεσ’ τη δική της γειτονιά, στην οικογένειά της, κλαίει και οδύρεται, αλλά είναι αργά. Η κυρα-Χρυσούλα, η μητέρα της, η οποία, παρά τα ογδόντα της χρόνια, ήταν, για όσους τη γνώριζαν, μια «καλοστεκούμενη» και σαφώς αυτοεξυπηρετούμενη γυναίκα, «έφυγε» προ ημερών, χτυ-πημένη από τον κορονοϊό. Ο αδερφός της, που τον είχε πείσει και αυτόν ότι το εμβόλιο είναι «πονηρό», δίνει τώρα τη δική του μάχη επιβίωσης, νοσηλευόμενος.

Ούτε ο Σατανάς φταίει για το κακό που βρήκε τη βαθύτατα θρησκευόμενη κ. Θώδη, ούτε ο …Μπιλ Γκέ-ιτς, για τον οποίο φαντασιωνόταν, όπως και πολλοί άλλοι, τάχατες «ψαγμένοι», ότι επιβουλεύεται την ελευθερία της και επιδιώκει να της …φυτέψει, μέσω του εμβολίου, ένα «τσιπάκι», για να την έχει του χεριού του και να «κανοναρχεί» τη ζωή της, όπως του κάνει κέφι, ώστε να υπηρετεί τα σκοτεινά του συμφέροντα.

Αν κάνετε μια έρευνα στον κοινωνικό ή επαγγελματικό σας περίγυρο, όλο και κάποια «Θώδη», αμφοτέ-ρων των φύλων, θα εντοπίσετε. Δεν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Είναι σχεδόν το 40% του πληθυσμού αυτής της χώρας. Ανθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται ότι, ωσότου βρεθεί το κατασταλτικό φάρμακο, δεν έχουμε άλλη άμυνα απέναντι στην πανδημία, πλην του εμβολίου και της τήρησης των υγειονομικών κανόνων.

Προσπαθήστε να τους αλλάξετε γνώμη, πριν αναρτηθούν τα …κηδειόσημά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου