Ωστε ετράπη εις άτακτον φυγήν ο ιός εκ Μυκόνου;

ωστε-ετράπη-εις-άτακτον-φυγήν-ο-ιός-εκ-μ-508428

Του Γ.Π. Μασσαβέτα, [email protected]

Μακάρι να φταίει μόνο ότι έχω καταστεί, με όσα έχουν δει τα μάτια μου στον δημόσιο βίο μας, κατ’ ε-πάγγελμα καχύποπτος και επιφυλακτικός. Κάτι, όμως, δεν μου πάει καθόλου καλά με τον τρόπο, που ανακοινώνονται κάποια μέτρα, για να ανακληθούν πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές εκείνων, που τα επέβαλαν.

Τι συμβαίνει, αλήθεια, με την περίπτωση των περιορισμών, που επιβλήθηκαν στη νυχτερινή και μόνον ζωή της πολυσύχναστης και ανεμόδαρτης Μυκόνου; Οχι πως καίγομαι για τα συμβαίνοντα στο συγκε-κριμένο νησί, που είναι μαγνήτης των «γκλαμουράτων» και των «φραγκάτων». Ομως, από το πώς αντι-μετωπίζεται εκεί η έξαρση των κρουσμάτων, θα κριθεί και ποια θα είναι η γενικότερη πολιτική της κυ-βέρνησης. Ποιες είναι στην πράξη οι ιεραρχήσεις της. Αν, δηλαδή, είναι πράγματι πάνω από όλα η δη-μόσια υγεία, όπως πρέπει να είναι, ή πάνω από αυτή τοποθετούνται τα συμφέροντα ομάδων επιχειρη-ματιών, όταν ασκούν οργανωμένες πιέσεις.

Μη μου πείτε ότι εξαφανίστηκε σε πέντε μέρες κάθε κίνδυνος από το συγκεκριμένο νησί, τόσο ώστε να διοχετεύεται άνωθεν στα μέσα ενημέρωσης η πληροφορία ότι τα μέτρα, που επιβλήθηκαν και ισχύουν ώς την ερχόμενη Δευτέρα 26 του μηνός, αίρονται εσπευσμένως από σήμερα Παρασκευή. Τι θέλετε να πιστέψουμε; Οτι έκανε το θαύμα του ο Αγιος Αρτέμιος, πολιούχος της Μυκόνου; Οτι δεν απομένει παρά να περιμένουμε ανάλογα θαύματα από τον Αγιο Αρσένιο, πολιούχο της Πάρου, ή την Αγία Ειρήνη της Σαντορίνης και σε όλα τα άλλα νησιά, που από «πράσινα» μετέπεσαν στο «πορτοκαλί» ή και στο «κόκ-κινο»;

Μάλλον έπιασαν τόπο οι πιέσεις των συμφερόντων, διότι, βεβαίως, δεν πρόκειται για τους μικροκατα-στηματάρχες ενός νησιού, αλλά για επενδύσεις, που έχουν γίνει εκεί από ισχυρούς επιχειρηματίες και της ημέρας και της νύχτας, βεβαίως, βεβαίως. «Είναι πολλά τα λεφτά Αρη». Μη μας κοροϊδεύετε, όμως, με τον ισχυρισμό ότι παίρνετε τα μέτρα πίσω άρον – άρον, επειδή τάχα υποχώρησαν τα κρούσματα.

Το ζήτημα δεν είναι η Μύκονος σήμερα ή Ιος αύριο, αλλά το μήνυμα που εκπέμπεται από την κυβέρνηση προς τους πολίτες. Μήνυμα, που κάθε άλλο παρά πείθει ότι υπάρχει σταθερή γραμμή πλεύσης, όχι μόνο προς τα νησιά, αλλά γενικώς. Οτι μάλλον ψάχνεστε και πειραματίζεστε πέραν του δέοντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου