Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Τέρμα στα... πέπλα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-01, 20:55:04
 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ : Τέρμα στα... πέπλα

 Το μόνο θετικό και παρήγορο από όλο αυτό το θέατρο που παίχθηκε, τόσες μέρες, με την ιστορία του... ”άγνωστου βουλευτή” και την εξαγωγή του ενός εκατομμυρίου, είναι η αντίδραση των ενενήντα μελών του κοινοβουλίου. Αυτών που κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούν να μην ισχύουν για τα πολιτικά πρόσωπα οι διατάξεις περί του προσωπικού απορρήτου. Κατά τα λοιπά παρακολουθήσαμε ένα αίσχιστης ποιότητας θέατρο.

 Θλιβερή θεατρική παράσταση ήταν η ίδια η “αποκάλυψη” του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του “μαύρου χρήματος” κ. Νικολούδη. Που εμφανίσθηκε στη Βουλή να δηλώνει ότι γνωρίζει μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας που έκανε σπέκουλα, στέλνοντας στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά δεν έδωσε στοιχεία για την ταυτότητά του. Και παρίστανε τον ηρωικώς αμυνόμενο υπέρ των τύπων, δηλώνοντας εκείνο το κωμικοτραγικό “δεν θα αποκαλύψω το όνομα ακόμη και αν με βασανίσουν”. Για να αποδειχθεί τελικώς ότι την... τύφλα του γνώριζε. Αφού ο... εισαγωγέας και επανεξαγωγέας ενός εκατομμυρίου δολαρίων -και όχι ευρώ- ήταν τελικώς ο επιχειρηματίας σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη και όχι μέλος του κοινοβουλίου

 Θλιβερή θεατρική παράσταση ήταν και η εμφάνιση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αργύρη, υπεύθυνου για το “πόθεν έσχες” των βουλευτών. Που περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι υποσχόμενος κάθε μέρα ότι “αύριο” θα μπορέσει να βρει τον δράστη ή την δράστιδα. Και επί ημέρες οργίαζε η φημολογία που ενοχοποιούσε πότε τον έναν και πότε τον άλλον.

 Τίποτε από αυτά δεν θα συνέβαινε αν ίσχυε το αυτονόητο. Αυτό που σήμερα προτείνουν οι ενενήντα βουλευτές με διακομματική σύνθεση  (ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ανεξάρτητοι). Να μην προστατεύονται δηλαδή τα δημόσια πρόσωπα που μετέχουν στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ως προς την διαφάνεια των οικονομικών τους συναλλαγών, από τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων. Διότι απλούστατα δεν είναι ιδιώτες. Οι συναλλαγές τους δεν είναι προσωπική τους υπόθεση. Μπορεί κάλλιστα να συνδέονται με την τσέπη κάθε πολίτη. Το απέδειξαν άλλωστε οι περιπτώσεις των “προσωπικών δεδομένων” των Τσοχατζόπουλου και Μαντέλη.  Και όχι μόνον αυτών.

 Μια ακόμη παθογένεια, που δείχνει πόσο δραματική είναι η ανάγκη αλλαγής του συντάγματος. Ώστε να αφαιρεθούν όλα τα... πέπλα από την ζωή των δημοσίων ανδρών και γυναικών.   www.massavetas.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=