Αλλάξτε το, επιτέλους

αλλάξτε-το-επιτέλους-545398

Ελεγα, στο προηγούμενο σημείωμα, ότι ο ψυχρός δολοφόνος της Καρολάιν «εκεί κοντά στα πενήντα του, ίσως είναι πάλι ελεύθερος να απολαμβάνει, σε πλήρη ωριμότητα, την υπόλοιπη ζωή του». Μετά βγήκαν πλέον ειδήμονες εμού, στην ανάλυση των ποινών, βάσει του ποινικού κώδικα, και έκαναν λεπτομερέστερη «χαρτογράφηση» περί του τι μέλλει γενέσθαι, ενημερώνοντάς μας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραμείνει περισσότερο από δεκαέξι χρόνια στη φυλακή, εφόσον εξαντληθούν όλα τα όρια αυστηρότητας της νομοθεσίας και του σωφρονιστικού συστήματος. Δηλαδή, στη χειρότερη των περιπτώσεων, στα 48 του χρόνια θα είναι πάλι ελεύθερος, αν και το πιθανότερο είναι να συμβεί ακόμη πιο νωρίς.

Δείτε τώρα μια άλλη περίπτωση. Τον αποτρόπαιο, στην αγριότητά του, βιασμό της καθαρίστριας στα Πετράλωνα. Αντιγράφω από τη σχετική ειδησεογραφία: «Αλλοδαπός, 35 ετών, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού 50χρονης καθαρίστριας σε διαμέρισμα στα Κάτω Πετράλωνα, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από την ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε φυλακιστεί το 2015 για βιασμό και αποφυλακίστηκε το 2020».

Πρόκειται, λοιπόν, για …κατά συνήθεια βιαστή, ο οποίος, αφού καταρράκωσε, διά βίου, την ψύχη μιας άλλης γυναίκας, την οποία κακοποίησε το 2015, «πλήρωσε» για το έγκλημά του με μόλις πέντε χρόνια φυλακή, ενώ το πρώτο του θύμα θα βλέπει ισοβίως εφιάλτες, θα έχει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα, όπως ασφαλώς και το πρόσφατο.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Δικαίου, κ. Παρασκευόπουλος, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει μέσα ενημέρωσης, που συνέδεσαν την αποφυλάκιση με τον νόμο, που είχε καταρτίσει ο ίδιος, ως «φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας», χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι η αποφυλάκιση του βιαστή έγινε το 2020, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.

Λέτε τα θύματα των δολοφόνων ή των βιαστών να νοιάζονται αν το αποφυλακιστήριο του ενός ή του άλλου έχει πότε ροζ και πότε γαλάζια απόχρωση στο υπόβαθρό του; Ή περιμένουν πραγματική απονομή Δικαιοσύνης;

Θα επιμείνω μονοτόνως και με την «ευκαιρία» των Πετραλώνων: Αλλάξτε τους κανόνες απονομής της Δικαιοσύνης. Δώστε μεγαλύτερη αξία στη ζωή, αλλά και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, ιδίως της ευάλωτης γυναίκας, μάνας, κόρης, αδερφής, από όση στα «δικαιώματα» κάθε δολοφόνου, κάθε βιαστή, κάθε ναρκέμπορου.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου