Σε ποια χώρα ζούμε

σε-ποια-χώρα-ζούμε-549966

Ζούμε σε εκπληκτική χώρα. Είμαστε ευτυχείς άνθρωποι. Οχι μόνο για τον λαμπρό ήλιο και τις καταγάλανες παραλίες μας ή επειδή εδώ θάλλουν η ελαία και η φαιδρά πορτοκαλέα, αλλά, κυρίως, διότι σε τούτον τον τόπο δεν μας αφήνουν να πλήττουμε. Για σκεφτείτε το. Ζούμε σε μια χώρα όπου:

*** Υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας, που πιστεύουν στις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ότι μόλις ξαναπάρει την εξουσία θα καταργήσει αμέσως τον νέο νόμο για τα εργασιακά. Αυτόν δηλαδή, πλείστα άρθρα του οποίου αναγκάστηκε τελικώς να υπερψηφίσει. Θα τον καταργήσει, όμως. Οπως όταν πρωτοπήρε την εξουσία, υλοποιώντας τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικώς, έσκισε τα μνημόνια καταργώντας τα «με έναν νόμο και με ένα μόνο άρθρο». Οπως …κατήργησε τον ΦΠΑ, για τον οποίο προέτρεπε, προεκλογικώς, τους πολίτες να μην τον πληρώνουν.

*** Εχουμε μια Δικαιοσύνη, η οποία κάθε άλλο παρά τυφλή είναι, όπως θέλει να την παριστάνει εικαστικώς, με δεμένα μάτια, η σχετική φιλολογία, όπως την παραλάβαμε αρχαιόθεν. Βλέπει και καλοβλέπει, αλλά αλληθωρίζει. Δείτε τις εκπληκτικές προδικαστικές αποφάσεις περί τη δολοφονία «νονού» στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της ελληνικής μαφίας. Νεαρά, που λειτούργησε ως τσιλιαδόρος των εκτελεστών, συνελήφθη και οδηγήθηκε, ορθώς, στις φυλακές. Για τον εφοπλιστή, όμως, που φέρεται ως ηθικός αυτουργός, ως αυτός δηλαδή που διέταξε την εκτέλεση και πλήρωσε τους επαγγελματίες δολοφόνους, υπήρξε διαφορετική μεταχείριση. Αφέθηκε ελεύθερος, διότι λειτούργησε υπέρ αυτού το γνωστό «παραθυράκι», που επιδιώκουν πάντα να ανοίγουν οι συνήγοροι των εγκληματιών: Η «διαφωνία ανακριτού και εισαγγελέως».

*** Στην Καλλιθέα Πιερίας διαπράχθηκε άγριο έγκλημα με θύμα 45χρονο κομμωτή και δράστη, καθ’ ομολογία του, 58χρονο συντοπίτη του. Τι μαθαίνουμε για το υπόβαθρο της υπόθεσης; Οτι ο δράστης είχε συλληφθεί και προ πενταετίας, το 2016, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα κακουργήματα. Ωστόσο, κυκλοφορούσε ελεύθερος, περιμένοντας την ώρα, που θα μπορούσε να εκδικηθεί τον κομμωτή, καθώς θεωρούσε ότι εκείνος τον «κάρφωσε», τότε, στην Αστυνομία.

*** Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Ξανθός εμβολιάζεται κανονικώς και παραδειγματικώς. Ο τότε, όμως, αναπληρωτής του, ο πολύς Πολάκης, υψώνει τις σημαίες του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Ποιος σύντροφός του να τολμήσει να του «τραβήξει το αφτί»…

Ε, δεν ζούμε σε εκπληκτική χώρα, με φοβερή …κανονικότητα;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου