Ωστε φταίει και για αυτό η… Ελλάδα;

ωστε-φταίει-και-για-αυτό-η-ελλάδα-579898

Τελικώς, να βρίσκεις τα πάντα «μαύρα» και να φορτώνεις όλα τα κακώς κείμενα και αθλίως δρώμενα ή απαραδέκτως μη πραττόμενα στην κυβέρνηση της χώρας σου είναι πρακτική, που δικαιώνει το αξίωμα του Αριστοτέλους «έξις δευτέρα φύσις». Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της «κρατικής αεροπειρατείας» του Λουκασένκο, που οδήγησε στη σύλληψη του Προτάσεβιτς, τον οποίο είδαμε κακοποιημένο (φαίνεται θα έπεσε από τη σκάλα του αεροπλάνου, αδημονώντας να ομολογήσει, εντελώς αυθορμήτως, την ενοχή του).

Διαβάζοντας τα άρθρα και τα σχόλια, εν μέρει σε συσκευασία «ρεπορτάζ», της Αυγής και της ΕΦΣΥΝ, παίρνεις το μήνυμα ότι ο μέγας ένοχος, για όσα συνέβησαν με το αεροσκάφος της Ryanair, δεν είναι άλλος παρά η Ελλάδα και ειδικότερα η κυβέρνησή της. Πρωτίστως δε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της και βεβαίως η ΕΥΠ. Ο Μητσοτάκης φταίει για όλα, που δεν έλεγξε τον κατάλογο των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης για να δει αν υπάρχουν μέσα πράκτορες της KGB, να τους συλλάβει και να προλάβει το κακό. Διότι, ως γνωστόν, οι πράκτορες της ρωσικής KGB, της αμερικανικής CIA, της τουρκικής MIT, της βρετανικής M5, της ισραηλινής MOSANT, της δικής μας ΕΥΠ και πάσης άλλης μυστικής υπηρεσίας, ανά τον κόσμο, κυκλοφορούν μονίμως με μια κονκάρδα στο στήθος, στην οποία αναγράφονται ευκρινώς η ιδιότητά τους και τα υπόλοιπα στοιχεία τους.

Από τη μια λοιπόν ελεεινολογούν την πατρίδα τους ότι …φταίει για τη σύλληψη του Προτάσεβιτς, η οποία δεν σημειώθηκε βεβαίως στην Αθήνα, αλλά στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Το θέατρο όμως, του παραλόγου δεν σταματά εδώ. Ο καθημερινός αρθρογράφος στην πίσω σελίδα της Αυγής κατηγορεί την κυβέρνηση για το γεγονός ότι …προσκάλεσε τον Προτάσεβιτς στο Φόρουμ των Δελφών. Λες και οι δημοσιογράφοι προσκαλούνται, δεν επιλέγονται από τα μέσα που τους διαπιστεύουν, αλλά από τους αμφιτρύωνες μιας εκδήλωσης. Μας αποκαλύπτει μάλιστα ότι η κυβέρνησή μας απέκρυψε ότι ο Προτάσεβιτς είναι «γνωστός ναζιστής». Αποκάλυψη, η οποία λογικώς μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι καλώς τον συνέλαβαν και τον ξυλοφόρτωσαν τα παλικάρια του Λουκασένκο, τέτοιος που είναι. Οπότε, γιατί τα βάζουμε με τον Λουκασένκο; Αφού είναι διώκτης ναζιστών, άρα είναι …πρόμαχος της Δημοκρατίας. Οπερ έδει δείξαι.

Αει ξεκούκα, που έλεγε η Μάνα μου.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου