Ο φράχτης, η Πρόεδρος, η μικροψυχία χωρίς φραγμό

ο-φράχτης-η-πρόεδρος-η-μικροψυχία-χωρί-584729

Η φωτογραφία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στον φράχτη στον Εβρο έδωσε το έναυσμα σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα ενημέρωσης «αριστερών φρονημάτων», «επαναστάτες» και εξυπνάκηδες του διαδικτύου να εξαπολύσουν κύμα επιθετικών σχολίων εναντίον της. Περίσσεψαν η χολή και η χλεύη.

Αν ο φράχτης είναι «φτου κακά», σύμβολο «αντιδραστικής πολιτικής», «ρατσισμού» και οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν τον ξήλωσε η «προοδευτική» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Απλούστατα, διότι όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος φράχτης, που η δημιουργία του άρχισε επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή, δηλαδή με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πρόσφερε στη χώρα πολύτιμη υπηρεσία, όταν το καθεστώς Ερντογάν, προκειμένου να ασκήσει πίεση, όχι μόνο έναντι της Ελλάδος, αλλά και έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οργάνωσε και εξαπέλυσε κύμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που επιχειρούσαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα στον Εβρο, όπως αναγνωρίστηκε από την ηγεσία της Ενωσης, με τους κορυφαίους ηγέτες της να επισκέπτονται τον φράχτη».

Η αντίληψη ότι κάθε μέτρο προστασίας των συνόρων μας είναι «αντιδραστικό» και «ρατσιστικό» διακινείται από πολιτικά σχήματα, όπως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ή τα «γκρουπούσκουλα» της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και από άτομα με θολωμένα μυαλά, πολλά από τα οποία έχουν μετέλθει όλα τα τεχνάσματα για να μην υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Είναι, όμως, πράγματι «αριστερή» και «προοδευτική» η πολιτική, που φτάνει ώς την απαξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας;

Δείτε τι συμβαίνει την ίδια ώρα στην Ισπανία, χώρα που κυβερνάται από «καραμπινάτο» αριστερό συνασπισμό, που συγκροτείται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ και τους Ποδέμος του …λιποτακτήσαντος εκ της πολιτικής Χούλιο Ιγκλέσιας, μετά τη δεινή ήττα του στη Μαδρίτη. Σε τρεις ημέρες απελάθηκαν πίσω στο Μαρόκο, από όπου προέρχονταν, πάνω από 6.000 μετανάστες, που επιχείρησαν να εισέλθουν παρατύπως στη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δυστυχώς, εδώ έχουμε περίσσεμα ανοησίας και μικροψυχίας, το οποίο εμποδίζει μερικούς να κατανοήσουν ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει. Να σταθεί δίπλα σε εκείνους, που αγρυπνούν φυλάσσοντας τα σύνορα της πατρίδας, για να μπορούν οι μικρόψυχοι να απολαμβάνουν και των ελευθεριών και της ελευθεριότητας στην έκφραση της κακοψυχιάς τους.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου