Θα μπορούσε να τα κάνει χωρίς πλάτες;

θα-μπορούσε-να-τα-κάνει-χωρίς-πλάτες-641657

Ακούστε κ. πρόεδρε. Καλή και άγια η απόφαση να ζητήσετε από τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί του σκανδάλου Φουρθιώτη. Δεν είναι, όμως, αρκετή. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δική της έρευνα ως προς τα ποινικά αδικήματα του γυαλιστερού τηλεπαρουσιαστή και τηλεπωλητή. Από τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, που δεν είναι μόνον τα διακόσια χιλιάρικα, στα οποία αναφέρθηκε χθες, μιλώντας στο OPEN, ο τότε υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός σας Γιάννης Βρούτσης, ώς τους τραμπουκισμούς και τους εκβιασμούς, με φυσική συνέπεια η υπόθεση να τραβήξει χρονικώς σε μάκρος.

Εσείς έχετε υποχρέωση να σκεφτείτε, όπως κάθε απλός πολίτης με κοινό νου, το αυτονόητο. Ηταν ποτέ δυνατόν να επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά ο εν λόγω γυαλιστερός κύριος, αν δεν αισθανόταν ότι έχει πλάτες; Αν αυτές οι πλάτες δεν του εξασφάλιζαν ζεστή χρηματοδότηση, που κάθε άλλο παρά εδικαιούτο, από τα κονδύλια του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα; Αν αυτές οι πλάτες δεν είχαν την ευθύνη της εισήγησης, ώστε να του διαθέσει η ΕΛΑΣ προσωπική φρουρά και κρατικά οχήματα για τις μετακινήσεις του;

Η διερεύνηση της πτυχής του όλου σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Φουρθιώτη δεν είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης. Δεν είναι αρμοδιότητα κανενός ανακριτή, κανενός δικαστή. Είναι αποκλειστικά δική σας υποχρέωση, που έχετε όχι μόνον έναντι των πολιτών, όχι μόνον έναντι της κοινής γνώμης, αλλά και έναντι της ίδιας της κυβέρνησης και του κόμματός σας, την οποία ήδη σας υποδεικνύουν στελέχη σας, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Αν κάτι παράνομο και σκανδαλώδες συμβαίνει στον χώρο της Αστυνομίας, επιλαμβάνονται οι Εσωτερικές Υποθέσεις. Οταν, αντιστοίχως, κάτι παράνομο και σκανδαλώδες ακουμπά κάποια πρόσωπα, που συμμετέχουν είτε στην κυβέρνηση, είτε στην ηγεσία του κόμματος, που κυβερνά, έχετε την ευθύνη να λειτουργήσετε όπως οι Εσωτερικές Υποθέσεις. Να αναζητήσετε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ποιος παρείχε πολιτική υποστήριξη στον Φουρθιώτη, ποιος του άνοιγε τις μεγάλες πόρτες, με τις πλάτες τίνος είχε αποκτήσει όλον αυτόν τον αέρα.

Η δικαστική κάθαρση της υπόθεσης θα πάρει τον δρόμο της. Οψόμεθα για το πότε θα ολοκληρωθεί. Την πολιτική κάθαρση, όμως, έχετε υποχρέωση να την επιβάλετε εδώ και τώρα. Να βρείτε αυτούς, που τον στήριζαν, που του άνοιγαν πόρτες και να τους πετάξετε, όπως την τρίχα από το ζυμάρι.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου