Εχουμε συνοχή κυβέρνησης και ειδικών;

εχουμε-συνοχή-κυβέρνησης-και-ειδικών-642702

Δεν είμαι σίγουρος αν η δημοσίευση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών, που εισηγείται τα μέτρα για την πανδημία, την οποία επιμόνως ζητούν τα στελέχη και τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα βοηθούσε πράγματι σε κάτι. Είμαι, όμως, σίγουρος ότι κάτι συμβαίνει, ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά, είτε στην ίδια τη λειτουργία της επιτροπής των επιστημόνων, είτε στην όσμωση επιστημόνων και κυβέρνησης. Είναι τόσο προφανές, ώστε εξηγεί την επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητεί τη δημοσίευση των πρακτικών, διότι, προφανώς, γνωρίζει, από διαρροές, ότι «λαλούν πολλά κοκόρια» στις συνεδριάσεις της.

Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ως προϊόν διαφορετικών εκτιμήσεων και αξιολογήσεων των πραγματικών δεδομένων. Είναι, όμως, ανάγκη το τελικό συμπέρασμα να είναι ένα και μοναδικό και πρωτίστως σοβαρό και πειστικό, κάτι που δεν εκπέμπεται, δυστυχώς, ως μήνυμα προς την κοινωνία.

Οταν Τέταρτη βράδυ ανακοινώνεται άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια, αλλά Παρασκευή ανακοινώνεται η εξαίρεση Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, κάτι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα να ζαλίζονται οι πολίτες από την κωλοτούμπα. Τα δεδομένα στις τρεις περιοχές δεν άλλαξαν εν μια νυκτί. Η ανοδική πορεία των κρουσμάτων ήταν σταθερή και ακόμη πιο επικίνδυνη στην Αττική, ιδίως δε στο κέντρο της Αθήνας. Ποιος, όμως, θα τολμούσε να εξαιρέσει αυτή την περιοχή από το άνοιγμα;

Ο υπουργός Τουρισμού περιέρχεται τα μέσα ενημέρωσης ανακοινώνοντας πλήρες άνοιγμα του τουρισμού από τα μέσα Μαΐου, όχι μόνον για τους εμβολιασμένους, αλλά για όλους τους ξένους. Οι ειδικοί, ωστόσο, επιμένουν ότι η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό πρέπει να ισχύει για πολύ ακόμη. Δηλαδή, τι ακριβώς θα γίνει; Θα μπορούν οι ξένοι να αλωνίζουν στην Πελοπόννησο, αλλά θα απαγορεύεται στους Καλαματιανούς να πάνε ώς την Τρίπολη ή τον Πύργο;

Καλλιεργούνται υπερβολικές ελπίδες για τα μέσα έλεγχου και αντιμετώπισης της πανδημίας, ως μη όφειλε, διότι όλοι γνωρίζουν ότι τα διαγνωστικά αυτοελέγχου, που θα διατίθενται από τα φαρμακεία, δεν είναι ιδιαιτέρως αξιόπιστα. Οπως επίσης ότι ο άπαξ εμβολιασμός δεν φέρνει …ισόβια λύτρωση και «ελευθερία», διότι τα αντισώματα, που παράγει το εμβόλιο της Pfizer, δεν επιβιώνουν περισσότερο από έξι μήνες.

Επείγουσα ανάγκη: Διαμορφώστε καθεστώς πιο ξεκάθαρης και υπεύθυνης ενημέρωσης.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου