Είστε ικανοί να ιεραρχείτε προτεραιότητες;

είστε-ικανοί-να-ιεραρχείτε-προτεραιό-657331

Παρακολουθώ, κ. πρόεδρε, τους προβληματισμούς περί τις προοπτικές ανοίγματος της αγοράς, που αναβάλλεται συνεχώς, τους δικούς σας και των επιστημόνων, που εισηγούνται τα εφαρμοστέα μέτρα. Φοβάμαι ότι, κυβέρνηση και ειδικοί, μάλλον έχετε άγνοια της πραγματικότητας. Ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα;

Δεν μπορεί κάποιος να πάει στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς του, να αγοράσει ό,τι του χρειάζεται, ώστε να κάνει κάποιο αναγκαίο μερεμέτι στο σπίτι του, να περνά δημιουργικώς την ώρα του. Ούτε στο κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού, να αγοράσει π.χ. πρίζα, να αντικαταστήσει εκείνη που του χάλασε, εφόσον πιάνουν τα χέρια του. Ετσι νομίζετε ότι μας προστατεύετε από τη διασπορά. Την ίδια ώρα λειτουργούν, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι καφετέριες και τα μπαράκια δήθεν για take away και delivery και γίνεται ο κακός χαμός.

Δεν έρχεστε μια μέρα, έτσι για μισή ωρίτσα, ιδίως κάποιο απόγευμα, να σας κάνω μια βόλτα στο Κουκάκι, να δείτε την πραγματικότητα; Θα δείτε τους δυο πεζοδρόμους «φίσκα» σε ανθρώπους πάσης ηλικίας, με χάρτινα ή πλαστικά ποτήρια ανά χείρας, να απολαμβάνουν τον καφέ ή το ποτό τους, χωρίς καμία απολύτως απόσταση μεταξύ τους και χωρίς μάσκα. Θα δείτε, ενδεικτικώς, κάθε βράδυ, σε γωνιακό καφέ, στην κατ’ όνομα πλατεία Κουκακίου, να στοιβάζονται τουλάχιστον τριάντα άτομα.

Βεβαίως, παρά τα τηλεφωνήματα περιοίκων, στο τοπικό τμήμα ουδείς ασχολείται.

Τι να σου κάνουν και οι αστυνομικοί; Αλλωστε υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Οπως αποδεικνύεται από την επίσημη διαταγή που μεταφέρω αυτούσια: «Σε συνέχεια ανωτέρω διαταγής μας, παρακαλούμε όπως διαθέσετε τις κατωτέρω δυνάμεις – μέσα για τη φρούρηση της οικίας του Δημοσιογράφου κ. ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ Μαίνανδρου – Γεώργιου (Ρόδων 13, Διόνυσος), καθημερινά και σε 24ωρη βάση προς πρόληψη και αποτροπή οποιοσδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του, ως ακολούθως:». Και «ακολούθως» παρατίθεται πίνακας του δυναμικού και των μέσων, που διαθέτει η ΕΛΑΣ, έντεκα αστυνομικών και έντεκα οχημάτων, για την εικοσιτετράωρη προστασία (από ποιον άραγε και για ποιον λόγο;) του πωλητή διαφόρων μπιχλιμπιδιών, από τηλεοράσεως, κ. Φουρθιώτη.

Πάτε καλά; Εχετε επαφή με την πραγματικότητα;

Ελέγξτε ή κλείστε τα καφέ – μπαρ και ανοίξτε τα μικρά ισόγεια καταστήματα, να καλύψετε βασικές ανάγκες, να ζωντανέψουν οι γειτονιές, να δοθεί λίγο αίμα στην οικονομία. Οχι πολυώροφα, όχι εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά, όχι, για την ώρα, ένδυση, υπόδηση και καλλυντικά.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου