Νοσηρά φαινόμενα που επιδεινώνουν την κατάστασή μας

νοσηρά-φαινόμενα-που-επιδεινώνουν-τη-668175

Δεν μας φτάνει ότι οι μεταλλάξεις έχουν καταστήσει τον ιό φονικότερο. Δεν μας φτάνει ότι οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη δεν προχωρούν με τους ρυθμούς, που απαιτούνται. Εχουμε και τις επιπλέον επιβαρύνσεις από τις ενδημούσες, πολιτικές και ίσως φυλετικές μας, παθογένειες, οι οποίες και την άμυνα της κοινωνίας αποδιοργανώνουν, αλλά και την ικανότητα της πολιτείας για αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης υπονομεύουν. Νοσηρά πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα, που δείχνουν ότι μέρος της κοινωνίας, αλλά και τμήμα της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας βρίσκονται στη δίνη παραζάλης.

*** Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. με τέτοιο εύρος και συχνότητα μαζικών εκδηλώσεων, σε πείσμα των αναγκαίων μέτρων κοινωνικής προφύλαξης. Σε 40 ημέρες είχαμε 120 συγκεντρώσεις και πορείες. Εκείνοι που έχουν την ευθύνη, εκείνοι που «αναλαμβάνουν το ρίσκο», κατά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους ανέλεγκτους συγχρωτισμούς και την έκρηξη των κρουσμάτων, του αριθμού των ανθρώπων που καταφεύγουν καθημερνώς σε Νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των θανάτων. Ιδίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου πορείες, συγκεντρώσεις και καταλήψεις είναι στην ημερήσια διάταξη.

*** Οι πολίτες, κουρασμένοι, ως είναι φυσικό, από τις συνεχείς παρατάσεις των απαγορεύσεων, έχουν ανάγκη υπεύθυνης και σοβαρής ενημέρωσης, που να τους δίνει κουράγιο και ελπίδα. Συμβαίνει, όμως, το ακριβώς αντίθετο. Κάθε μέρα, τουλάχιστον τρεις και περισσότεροι επιστήμονες, περιφέρονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, με ομοβροντίες δηλώσεων, συχνάκις συγκρουόμενες μεταξύ τους. Μιλάμε για επιστήμονες, οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή διαχείρισης της κρίσης, από την οποία θα έπρεπε να εκπορεύεται μια και μόνη φωνή. Αντ’ αυτού, κυριαρχεί η μανία αυτοπροβολής.

*** «Κρίσιμη παρέμβαση» στην πορεία των πραγμάτων αναγνωρίζεται ως δικαίωμα, ακόμη και στην… τρομοκρατία, η οποία, όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα, χαίρεται από τη διοργάνωση εκδηλώσεων, άμεσα συνδεδεμένων με την ασφυξία των Νοσοκομείων για αυτό και τις «ευλογεί» και τις επιδιώκει. Φθάσαμε στο θλιβερό σημείο να καταστήσουν κάποιοι πολιτικοί φορείς… πολιτικό ηγέτη τον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Κουφοντίνα, όστις, υποχωρώντας από την απεργία πείνας, απευθύνει προς τους ζηλωτές του και τους «αλληλέγγυους» …διάγγελμα: «Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε».

Ειλικρινή συλλυπητήρια σε όσους απέσπασαν τα εύσημά του.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου