Δεν θέλουμε αστυνομικούς μπαχαλάκηδες…

δεν-θέλουμε-αστυνομικούς-μπαχαλάκηδ-677083

Το είχα τονίσει και με τα γεγονότα στο Κουκάκι, όταν, κατά την εκκένωση κατάληψης, κάποιοι αστυνομικοί, που δεν κατάφεραν να συλλάβουν τους καταληψίες, ξέσπασαν με βαρβαρότητα σε άνθρωπο, που τους μιλούσε με ευγένεια και λογική, τον σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ, επειδή θεώρησαν ότι παρείχε άσυλο στους μπαχαλάκηδες. Φέρθηκαν, τελικώς, ως …ένστολοι μπαχαλάκηδες οι ίδιοι, χτυπώντας στα τυφλά. Εχουμε και καλούς και κακούς αστυνομικούς, κάποιοι από τους οποίους είτε έχουν ανεπαρκέστατη εκπαίδευση, είτε είναι ανώριμοι, είτε εκ φύσεως «νταήδες» και όταν παραφέρονται, το κακό δεν ξεπλένεται με ένορκη διοικητική εξέταση. Επιβάλλεται άμεση πολιτική αποδοκιμασία, τέτοιων πρακτικών, από την κυβέρνηση. Πρωτίστως δε από τον πολιτικό προϊστάμενο των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τώρα όλα δείχνουν ότι το ίδιο έγινε και στη Νέα Σμύρνη. Οι σκηνές με τα ανελέητα χτυπήματα με μεταλλικό κλομπ είναι ό,τι χειρότερο μπορούσαμε να δούμε, ό,τι αθλιότερο ως πρακτική της Αστυνομίας, αποστολή της οποίας είναι η προστασία των πολιτών και η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εντός του πλαισίου του νόμου, χωρίς αυθαιρεσίες και ένστολους τραμπουκισμούς. Είναι σαφές ότι είχαμε και τα δύο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα όσα συνέβησαν αποδοκιμάζονται εντόνως από τον γενικό γραμματέα της Ενωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιο Κρικέτο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πράγματι έγινε, παρανόμως, χρήση μεταλλικής ράβδου.

«Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού, που προσβάλλει και ντροπιάζει όλους εμάς τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας. Δεν ξέρω τι εκπαίδευση έχουν αυτοί οι αστυνομικοί ή ειδικοί φρουροί. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Εχουμε και εμείς παιδιά, που βγαίνουν στον δρόμο και μπορεί να ξέχασαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ο,τι και να έκανε ο πολίτης, δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες» .

Στην περίπτωση Ινδαρέ ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν αντέδρασε όπως έπρεπε και δεν μάθαμε τι απέγινε η ΕΔΕ. Τώρα κατέφυγε σε γενικόλογη διατύπωση: «Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται», αλλά αυτό δεν φτάνει.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου