Αρμόδιοι με αρετές …Τσιτσιπά

αρμόδιοι-με-αρετές-τσιτσιπά-697553

Αρχικώς να εκφράσω τη χαρά μου για αυτό που είπατε, κ. πρόεδρε, κατά τη χθεσινή διαδραστική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της πλειοψηφίας, δικαιώνοντας πλήρως το χθεσινό μου κείμενο. Οτι, δηλαδή, αρχίζει, επιτέλους, ο σχεδιασμός για τη σταδιακή υπογειοποίηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από τις «ευαίσθητες περιοχές». Είναι αναγκαίος εκσυγχρονισμός για να επιτευχθεί, κατά το δυνατόν, η ελαχιστοποίηση των ζημιών από τις θεομηνίες.

Στέκομαι, όμως, ιδιαιτέρως σε αυτό που είπατε ότι ενόχλησε και εσάς. Στο φαινόμενο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μεταξύ υπηρεσιών και αρμοδίων, που η μια όψη είναι να πετά η μια αρχή, η μια υπηρεσία το μπαλάκι στην άλλη. Θαρρώ, όμως, πως η χειρότερη εκδοχή του φαινομένου είναι όταν όλες μαζί, η έστω κάθε μια ξεχωριστά, πετούν το μπαλάκι των ευθυνών στους ίδιους τους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που βίωσε οικογένεια στον Διόνυσο, όπου στο διπλανό οικόπεδο υπήρχε δέντρο, που πήρε επικίνδυνη κλίση προς τη στέγη της μονοκατοικίας της. Η Πυροσβεστική τούς παρέπεμπε στο Δασαρχείο. Το Δασαρχείο τούς …συνιστούσε να απευθυνθούν στην Αστυνομία, ώστε να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου και να κόψει εκείνος το δέντρο, που ήταν μέσα στην ιδιοκτησία του. Βεβαίως, ο 85χρονος ιδιοκτήτης, που ζει σε άλλη περιοχή, δήλωσε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθεί. Γαϊτανάκι ανεύθυνων.

Αλλο παράδειγμα, που αφορά σε εμένα ιδιαιτέρως. Μήνες τώρα από κάποια διαρροή …μη νομίμου αποχετευτικού δικτύου, κάτω από το σπίτι μου τρέχει μαύρο αυλάκι, από το οποίο αναδίδεται φοβερή δυσοσμία. Η σύζυγός μου αδυνατεί να βγάλει άκρη μεταξύ Δήμου Αθηναίων, ΕΥΔΑΠ και …Τροχαίας, για το ποιος έχει την ευθύνη να απομακρύνει Ι.Χ., ο ιδιοκτήτης του οποίου δεν συμμορφώνεται, παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις, που επικολλούνται επί του οχήματος, να το επισταθμεύσει. Ενδεχομένως διότι απουσιάζει στην περιφέρεια ή και στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα; Τέσσερις φόρες, ώς τώρα, έχει έλθει και έχει φύγει άπρακτο το συνεργείο της ΕΥΔΑΠ.

Μας ζητούν να βρούμε εμείς σε ποιον ανήκει το όχημα, λες και κάποιο αδιαπέραστο τείχος εμποδίζει τις «αρμόδιες» υπηρεσίες να απευθυνθούν στην Τροχαία, η οποία, ευλόγως, δεν παρέχει τέτοιες πληροφορίες σε ιδιώτη. Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας. Δεν πα να χτυπιέστε εσείς για «επιτελικό κράτος»… Κάποιοι χαρτογιακάδες είναι δεινότεροι στην αντισφαίριση ακόμη και από τον Τσιτσιπά.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου