Μας βρήκε… ξεβράκωτους και ξυπόλυτους

μας-βρήκε-ξεβράκωτους-και-ξυπόλυτου-771160

Καλά κάνεις κοπέλα μου. Είναι δυνατόν να περνούν δύο μήνες χωρίς να αγοράσεις νέο εσώρουχο ή στηθόδεσμο; Ενα μπουστάκι, μια φουστίτσα; Ετσι …ξεβράκωτη, που σε βρήκε η πανδημία, πώς να μην πέσεις με μανία για shopping therapy, τώρα που άνοιξαν τα μαγαζιά; Αλλά και εσύ παλικάρι μου, είναι δυνατόν να φοράς τα ίδια αθλητικά τόσους μήνες; Να μυρίζουν τα Nike ή τα Adidas σου λες και είναι αρβύλες πεζικάριου; Προφανώς και σε βρήκε σε κατάσταση ξυπόλυτου τάγματος η πανδημία. Συμμερίζομαι απολύτως το δράμα σας.

Δικαίως, λοιπόν, στριμώχνεστε, «πατείς με, πατώ σε» στην Ερμού της Αθήνας ή του Βόλου, στην Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης, την Αριστομένους της Καλαμάτας, την Ειρήνης σε Κοζάνη και Πρέβεζα, σε όλους τους ανά την επικράτεια εμπορικούς δρόμους, πεζόδρομους, πλατείες και τα θηριώδη Mall. Πώς να την αντέξει κανείς τέτοια στέρηση;

Ε, και τι έγινε αν, επιστρέφοντας στο σπίτι, μαζί με τις σακούλες με τα νέα «παπά», μπορεί να μεταφέρεις και κανένα …δειγματάκι, τελευταίας collection, από Covid – 19, που το «ψώνισες» εκεί στο στριμωξίδι, καθώς χάζευες τις βιτρίνες; Το πολύ να κολλήσεις τον ιό στον παππού ή τη γιαγιά. Ε, μήπως έχουν συμβόλαιο …αθανασίας; Αν δεν πάνε από τον ιό, θα πάνε από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Οχι να μείνουμε και φυλακισμένοι, να χάσουμε και τις εκπτώσεις, μόνο και μόνο για να έχουμε τα γερόντια μέσα στα πόδια μας για κάτι μήνες ή κάτι χρόνια ακόμα…

Είναι ολοφάνερο. Η Ελλάδα, είτε φταίει ο Τσίπρας με αυτά που άφησε πίσω του, είτε ευθύνεται ο Μητσοτάκης που κυβερνά τώρα, είναι γεμάτη ξεβράκωτους και ξυπόλυτες, ιδίως στην ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40. Αυτήν που είδαμε, στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, να κυριαρχεί στη φρενίτιδα εφορμήσεων στους πιο πολυσύχναστους δρόμους το τελευταίο τριήμερο. Αλλη, λογική, εξήγηση δεν μπορεί να υπάρχει.

Ψωνίσανε, ψωνίσανε, χαζέψανε βιτρίνες με την ψυχή τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν, χωρίς κανείς να νοιάζεται για τήρηση αποστάσεων και άλλες ανούσιες οδηγίες των επιστημόνων. Και «φούρνος να μην καπνίσει».

Δυστυχώς, οι «φούρνοι» θα «καπνίσουν» περί τα μέσα Φεβρουαρίου και η …τσίκνα τους θα είναι εφιαλτική. Οπότε, την καταναλωτική υστερία ενός τμήματος θα την πληρώσουμε με νέο μάντρωμα όλοι, διότι στη χώρα, που δίδαξε το «παν μέτρον άριστον», το μέτρο είναι ανύπαρκτο.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου