Ελληνες, πλην… Βελοπουλαίων!

ελληνες-πλην-βελοπουλαίων-793356

Εχω γράψει, λίαν ενωρίς, ότι εκείνος ο δείκτης, τον οποίο παρακολουθώ εναγωνίως, δεν είναι τόσο των ημερησίως καταγραφόμενων κρουσμάτων, όσον εκείνος που μέτρα τους διασωληνωμένους. Με την πικρή επίγνωση, προϊόν διεθνούς εμπειρίας και στατιστικών αναλύσεων, ότι τουλάχιστον το 40% εξ αυτών είναι καταδικασμένο να υποκύψει στην επίθεση του φονικού ιού. Κατά συνέπεια, δεν με παρηγορεί και δεν επιτρέπει σε κανέναν να οδηγείται σε εφησυχασμούς και επαναπαύσεις το γεγονός ότι κατά το τριήμερο των Χριστουγέννων η στατιστική κατέγραψε μείωση των κρουσμάτων. Φυσικό ήταν, αφού έγιναν σαφώς ολιγότεροι διαγνωστικοί έλεγχοι ανά την επικράτεια. Το κυρίαρχο στοιχείο λοιπόν, το οποίο πρέπει να οδηγεί τον προβληματισμό μας, είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπατριωτών μας, ο οποίος παραμένει αρκετά υψηλός, κοντά στους 500.

Εκείνο όμως, που αλλάζει πια τα δεδομένα και τις προοπτικές μας, είναι η άφιξη των πρώτων εμβολίων και η έναρξη των εμβολιασμών, έστω και σε περιορισμένη, για την ώρα, κλίμακα. Αυτή είναι η μεγάλη ελπίδα. Δικαίως έσπευσαν να την ενισχύσουν, εμφανιζόμενοι να εμβολιάζονται πρώτοι, οι κορυφαίοι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας μας, μαζί με δύο εμβληματικά πρόσωπα, νοσηλεύτρια και υπερήλικο.

Για να μην ξεχνάμε, όμως, την καταγωγή μας, τα κληρονομικά κουσούρια μας, τις εθνικές μας παθογένειες, είχαμε και εδώ εξαίρεση. Από την ιστορική αναθηματική επιγραφή «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Ελληνες, πλην Λακεδαιμονίων», περάσαμε σε σύγχρονη, κωμικοτραγική παράφραση: Πολιτική ηγεσία και οι Ελληνες, πλην …Βελοπουλαίων.

Για την ακρίβεια δεν έχουμε μόνο τους οπαδούς του Βελόπουλου, που αρνούνται την αξία του προληπτικού εμβολιασμού, επειδή, προφανώς, πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματικότερες, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, οι αλοιφές και τα άλλα μαντζούνια, που προωθεί, ως τηλεπωλητής, ο άνθρωπος, που αναδείχθηκε, προς γελοιοποίηση, όχι βεβαίως για πρώτη φορά, του πολιτικού μας συστήματος και της ευθυκρισίας τμήματος του ελληνικού λαού, σε επίπεδο πολιτικού αρχηγού. Είναι όλοι εκείνοι, ακροδεξιοί θρησκόληπτοι και αναρχοχαρούμενοι ακροαριστεροί, που βλέπουν το εμβόλιο είτε ως «έργο του Σατανά», είτε ως «ευκαιρία για υπερκέρδη των φαρμακοβιομηχανιών», που φαντασιώνονται ότι στο υγρό κρύβονται …μικροτσίπ και άλλα σκοτεινά περιεχόμενα.

Ας τους αφήσουμε όλους αυτούς στην άκρη και ας φροντίσουμε για τον εμβολιασμό των ανθρώπων που αγαπάμε, με την ελπίδα το 2021 να είναι το έσχατο της πανδημίας.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου