Δεν είστε δα …ξεβράκωτος κ. Γεωργιάδη

δεν-είστε-δα-ξεβράκωτος-κ-γεωργιάδη-797260

Αντιλαμβάνομαι, κύριε υπουργέ Ανάπτυξης, ότι το κίνητρό σας ήταν «καλόν κ’ αγαθόν». Θέλατε, προφανώς, να κάνετε ένεση ψυχολογικής τόνωσης στην αγορά, στο αγρίως δοκιμαζόμενο λιανεμπόριο. Ιδίως στον τομέα των ειδών ενδύσεως και υποδήσεως, που δεν είναι καθόλου εύκολο να προχωρήσει κάποιος σε αγορές, χωρίς τη δυνατότητα δοκιμής, με τη νέα μέθοδο, που μπήκε στη ζωή μας. Τη μέθοδο των εκτός καταστήματος αγορών, είτε της τηλεπαραγγελίας, είτε της ανέπαφης συναλλαγής, όπως θα μπορούσαμε να αποκαλούμε τη διαδικασία, αντί του click away, αν σεβόμασταν περισσότερο, αν αγαπούσαμε περισσότερο τη γλώσσα μας. Επιπλέον, αν ενστερνιζόμασταν την παρακαταθήκη του Διονυσίου Σολωμού, που έθεσε στην κορυφή των ιεραρχήσεων του έθνους δύο στοιχεία, δύο επιδιώξεις: Ελευθερία και γλώσσα.

Διερωτώμαι, όμως, αν πράγματι εκπέμψατε το σωστό μήνυμα προς τους πολίτες με την επιδεικτική κίνησή σας να προβείτε στην αγορά βαθυκύανου κοστουμιού, σαν να επρόκειτο να καλύψετε επείγουσα ανάγκη. Ε, δεν φαντάζομαι να σας λείπουν τα κατάλληλα, για τις δημόσιες εμφανίσεις σας, ενδύματα. Να άδειασε αιφνιδίως η ιματιοθήκη σας, κοινώς να μείνατε …ξεβράκωτος κ. Γεωργιάδη.

Διότι, όταν το υπέρτερο, το κυρίαρχο μήνυμα, που εκπέμπει συνολικώς η κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχετε και μάλιστα σε εντόνως δραματικούς τόνους, είναι να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις για οτιδήποτε δεν είναι απολύτως αναγκαίο, η συγκεκριμένη εμφάνισή σας έξω από γνωστό κατάστημα αντρικών ρούχων για να παραλάβετε το νέο σας «πα – πα», που έλεγαν άλλοτε τα παιδάκια, λειτουργεί ως παραφωνία.

Βεβαίως, τη ζωή μας, περισσότερο από τα απολύτως αναγκαία, την ομορφαίνουν, αείποτε, τα λεγόμενα περιττά. Από τα λουλούδια ώς τα βιβλία. Από τις εικαστικές έως τις μουσικές δημιουργίες και όλες τις άλλες εκφάνσεις της τέχνης. Από τα παιχνίδια των παιδιών ώς τα κατοικίδιά μας και πολλά άλλα. Οπότε, θα ήταν απολύτως κατανοητό αν το ίδιο μήνυμα, δηλαδή της ενθάρρυνσης των καταναλωτών να προχωρούν σε αγορές με τη νέα μέθοδο, το εκπέμπατε, αγαπητέ κ. Γεωργιάδη, με άλλη επιλογή. Αν, δηλαδή, ως πατέρας ανήλικων παιδιών εμφανιζόσασταν έξω από κατάστημα παιχνιδιών ή βιβλιοπωλείο, να παραλαμβάνετε κάποια δώρα για τα παιδιά σας.

Οταν είσαι συνεχώς στον στόχο της δημοσιότητας, πρέπει να προσέχεις τα μηνύματα, που εκπέμπεις. Ιδίως όταν …πας γυρεύοντας να σε καταγράψουν τα τηλεοπτικά συνεργεία, όπως συνηθίζετε, ελόγου σας, κ. υπουργέ.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου