Αθλια μίμηση της πρακτικής του …γάτου

αθλια-μίμηση-της-πρακτικής-του-γάτου-805728

Ηλπιζα ότι δεν θα χρειαζόταν να επανέλθω στην ιστορία της παραπολιτικής. Στην εικόνα του Κυριάκου, μαζί με άλλους ποδηλάτες, χωρίς μάσκα και την έπαυλη, που θα φιλοξενεί την οικογένεια του Αλέξη στα Λεγραινά. Ευελπιστούσα ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα είχαν, αμφότεροι, τη γενναιότητα και την ευθυκρισία να παραδεχθούν έκαστος το δικό του λάθος. Δυστυχώς, η προσδοκία μου δικαιώθηκε μόνον κατά το ήμισυ.

Πράγματι, ο πρωθυπουργός δικαίωσε όχι εμένα, αλλά κάθε άνθρωπο με κοινό νου, που ενοχλήθηκε από εκείνη τη φωτογραφία. Μιλώντας σε εκπομπή του Αλφα παραδέχθηκε το λάθος του και αυτή είναι η καλύτερη απάντησή μου σε όσους αναγνώστες, φίλους της ΝΔ, μου έστειλαν οργισμένα μηνύματα για την κριτική που άσκησα. Είπε: «Δυστυχώς, τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια, με την οποία έπρεπε να ακολουθήσουμε όλοι. Συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου. Κάνω αυτοκριτική. Μου έδωσε και εμένα τη δυνατότητα να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι το ατομικό παράδειγμα των πολιτικών».

Περνάμε στην απέναντι όχθη. Περίμενα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άνθρωπο που κυβέρνησε τον τόπο επί πενταετία, να επιδείξει ανάλογη γενναιότητα. Σεβόμενος τη νοημοσύνη των πολιτών, να αποδεχθεί αυτό, που «κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια». Οτι επέλεξε ακριβή έπαυλη, 140 τετραγωνικών, πάνω στη θάλασσα, για να μπορεί να ξεκλέβει λίγες ώρες να τις περνά με την οικογένειά του, είτε τα Σαββατοκύριακα, είτε στις εορταστικές και θερινές διακοπές. Εγώ, τουλάχιστον, θα του αναγνώριζα ένα δίκιο. Είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών, που, λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεών του, δεν τα χορταίνει τις καθημερινές. Αρα, έχει το δικαίωμα να ξοδέψει κάτι παραπάνω, εφόσον τα νόμιμα και δηλωμένα εισοδήματά του το επιτρέπουν, για να χαρεί τον χρόνο επαφής με τα παιδιά και τη σύντροφό του.

Αντ’ αυτού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ακολουθήσει την τακτική του γάτου, που είχε άλλοτε καταγγείλει στη Βουλή ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, θεωρώντας ότι οι πολίτες είναι άκριτοι, ανόητοι, ότι μπορεί να τους ξεγελά με την εμφάνιση συμβολαίου, κατά το οποίο κάποιος μεγαλόψυχος του παραχωρεί τέτοια έπαυλη μόνο για 500 ευρώ, όταν φοιτητής αδυνατεί να βρει γκαρσονιέρα με λιγότερα από 300 ευρώ και «σκούζει» απειλώντας με μηνύσεις.

Ε, τέτοιον «αριστερό» να τον χαίρονται οι οπαδοί του.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου