Ο λαϊκισμός κάνει βόλτες με ποδήλατο στα Λεγραινά

ο-λαϊκισμός-κάνει-βόλτες-με-ποδήλατο-σ-807082

Του Γ.Π. Μασσαβέτα

Χθες ήταν πολύ όμορφη ημέρα. Οχι μόνον επειδή ο αττικός ουρανός, ξεπλυμένος από τη βροχή, έλαμπε ολοφώτεινος και τα καυσαέρια δεν πρόλαβαν να καλύψουν τα αρώματα από το άλσος του Φιλοπάππου, αλλά, διότι, μετά από δεκαεπτά ημέρες εθελουσίας απομόνωσης, λόγω προβλημάτων που εμφάνισε η σύζυγός μου, μπόρεσα και πάλι να δω τον εγγονό μου και να ανταποκριθώ στο «έλα παππού να παίξουμε κυνηγητό».

Ευτυχώς για εκείνον, ο Αγγελος δεν διαβάζει ακόμη. Η δε τηλεόραση είναι μόνο για να βλέπει κινούμενα σχέδια. Δεν τον αγγίζουν οι θλιβερές καταγραφές κρουσμάτων, διασωληνωμένων, θανάτων. Δεν γνωρίζει ποια είναι η Θεσσαλονίκη, ούτε μπορεί να καταλάβει γιατί εκεί θερίζει η πανδημία τόσο, ώστε οι άνθρωποι να οδεύουν προς την τελευταία τους κατοικία άκλαυτοι, ασυνόδευτοι, με συνοπτικές διαδικασίες.

Είναι προνόμιο να είσαι βρεφονηπιακής ηλικίας, ώστε να μη σε αγγίζει ο τρόμος της πανδημίας. Αλίμονο, όμως, αν είσαι σε «κατεστημένη» ή ώριμη ηλικία και συμπεριφέρεσαι σαν νήπιο. Αν επιμένεις να παίξεις, να γιορτάσεις, να …παρτάρεις, ρήμα βαρβαρικού νεολογισμού, να σουλατσάρεις ανευθύνως, λες και το πρόβλημα αφορά μόνον σε κάποιους άλλους και όχι σε εσένα, την οικογένεια, τους συναδέλφους, φίλους ή γείτονές σου. Ακόμη χειρότερα, αν είσαι ταγμένος σε υπεύθυνες θέσεις και αξιώματα και παιδιαρίζεις επιδιώκοντας πολιτικά οφέλη, είτε ασκώντας πολιτική τυμβωρυχία, είτε επιδιδόμενος σε φθηνό λαϊκισμό.

Δυστυχώς, στη γοητεία του λαϊκισμού εμφανίστηκαν να ενδίδουν, τις τελευταίες ημέρες, όχι μόνον η επιρρεπής προς το νόσημα αυτό του δημοσίου βίου μας αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και το κόμμα, που κυβερνά.

Είναι προκλητική επίδειξη λαϊκισμού να κάνει σημαία του αντιπολιτευτικού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να επιδίδεται σε σωματική άσκηση με ποδήλατο στην Πάρνηθα. Κακώς, βεβαίως. Οχι για την άσκηση, αυτή παραμένει δικαίωμα όλων των πολιτών, αλλά διότι παρέβη τον περιορισμό, που θέλει η άσκηση να γίνεται κοντά στον τόπο κατοικίας.

Είναι, όμως, χείριστη επιλογή …απάντησης να εκδίδεται επίσημο σχόλιο από τη ΝΔ για τις, αρκετά θολές ακόμη, πληροφορίες, που φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα είτε να έχει αγοράσει, αν το αιτιολογεί με το «πόθεν έσχες» του, είτε να έχει ενοικιάσει έπαυλη στα Λεγραινά της Λαυρεωτικής.

Κάντε πολιτική άνθρωποι και αφήστε τα …παραπολιτικά για τις αρμόδιες στήλες των εφημερίδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου