Το ψέμα περπατά ακόμη και με… «κοντά ποδάρια»

το-ψέμα-περπατά-ακόμη-και-με-κοντά-π-813372

Αστραψαν και βρόντηξαν από …ιερή αγανάκτηση. Από τη μια τα έντυπα της ακροδεξιάς, όχι μόνον τα πιο κραυγαλέα ψεκασμένα σκύβαλά της, όπως η Ελεύθερη Ωρα και το Μακελειό, αλλά και η πιο «σοβαρή», υποτίθεται, εκδοχή τους, όπως η Δημοκρατία και η Εστία, που κάνουν αντιπολίτευση στη γραμμή του Καμμένου, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε για να εκφράσει την «ιερή αγανάκτησή του». Από την άλλη χιλιάδες ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αφορμή καταγγελία, υποτίθεται από έγκυρη πηγή, από δημόσιο πρόσωπο, την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία δήλωσε ότι στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, όπως και στον Αλβανίας Αναστάσιο, κατά τη νοσηλεία τους στον Ευαγγελισμό χορηγήθηκε το ειδικό πανάκριβο φάρμακο, που είχε χορηγηθεί και στον Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική, το οποίο κατά τις …έγκυρες πληροφορίες έφθασε στην Ελλάδα με ειδική πτήση.

Ακολούθησε επισημότατη διάψευση από δύο υπεύθυνα στόματα, τον διοικητή και τη διευθύντρια του νοσοκομείου, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι κανείς, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, δεν έλαβε θεραπεία, που να τον ξεχωρίζει οπό τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους με Covid – 19. Σιγά να μη ζητούσαν «συγγνώμη», όχι από τους δυο ιεράρχες, αλλά από την κοινή γνώμη, είτε ο Καμμένος και τα …ιδεολογικώς συγγενή του έντυπα, είτε η αρχισυνδικαλίστρια των νοσοκομειακών γιατρών. Το ψέμα εξακολουθεί να περπατά, έστω και αν αποδείχθηκε ότι έχει …κοντά ποδάρια.

Προκειμένου να κατανοήσουμε γιατί μια επιστήμων, ως ιατρός, η κ. Παγώνη, προκάλεσε τέτοια αναστάτωση, διακινώντας ψέμα, είναι ανάγκη να θυμηθούμε μια αλήθεια του δημοσίου βίου μας, ότι ο συνδικαλισμός, ιδίως δε στον δημόσιο τομέα, χρησιμοποιείται, κατά σύστημα, σαν ο προθάλαμος και ο αναβατήρας, από τον οποίο διάφορα φιλόδοξα άτομα εκτοξεύονται προς το βουλευτιλίκι. Θυμίζω απλώς ότι οι δύο προκάτοχοι της κ. Παγώνη, στην ηγεσία της ΕΙΝΑΠ, ακολούθησαν αυτήν ακριβώς τη διαδρομή. Ο πρώτος, ο Φραγκλίνος Παπαδέλης, όχι μόνον εξελέγη βουλευτής Λέσβου, αλλά έλαβε και χαρτοφυλάκιο σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο δεύτερος, ο Νίκος Μανιός, εξελέγη, με άνεση, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σειρά τώρα και της κ. Παγώνη. Οπότε, η ανάγκη δημοσιότητας, στην υπηρεσία του μακρού προεκλογικού αγώνα, εξυπηρετήθηκε μια χαρά με την ψεύτικη πληροφορία, που κατέστησε τους δυο ιεράρχες προκλητικώς προνομιούχους και περιφρονούντες τις ευαγγελικές προσταγές.

Αθεόφοβοι και θεομπαίχτες.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου