Περισσότερη αξιοπρέπεια και σεβασμός για τον Μίκη

περισσότερη-αξιοπρέπεια-και-σεβασμό-814615

Είναι αλήθεια ότι δεν θέλει πολύ για να βρεθείς «από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα», που λέει και το λαϊκό άσμα του Απόστολου Καλδάρα. Είναι κάτι που το βιώσαμε και το βιώνουμε πολλοί άνθρωποι μετά τις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, από το 2008 και εντεύθεν, στις οποίες ήρθε να προστεθεί η πανδημία, με νέα οικονομική εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τον ιό, θερίζει και η φτωχοποίηση.

Θύμα της κατάστασης εμφανίζεται και η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η πολυτραγουδισμένη, από τον ίδιο, Μαργαρίτα, που με αναφορές στον τοίχο της στο φέισμπουκ, εν μέρει ασυνάρτητες, διεκτραγωδεί την κατάστασή της. Οτι δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ και της έκοψαν το ρεύμα στη βίλα στο Βραχάτι Κορινθίας, ούτε να αγοράσει τροφή για τα …52 κατοικίδιά της.

Καμία διάθεση δεν θα είχα, μέσα σε όσα ζούμε αυτή την ώρα, να ασχοληθώ με την υπόθεση, αν η ευνοημένη από τη ζωή θυγατέρα, ανθρώπου που δόξασε και δοξάζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, δεν έφθανε στο σημείο να επιτεθεί με οξύτατο ύφος και απρεπείς χαρακτηρισμούς σε όσους τόλμησαν να διατυπώσουν δημοσίως την άποψη ότι όφειλε να επιδείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία και να προστατεύσει τη φήμη του Μίκη Θεοδωράκη, την ώρα που εκείνος είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι. Πάει πολύ, όμως, να θεωρούν ορισμένοι επώνυμοι, που έζησαν ώς τώρα πλουσιοπάροχα τη ζωή τους, ότι τους χρωστούν και η κοινωνία και η πολιτεία, επειδή έπεσαν έξω με τις επιλογές τους.

Συμβαίνει να μένω στον ίδιο δρόμο, όπου βρίσκεται εκπληκτική γωνιακή μονοκατοικία, η αγορά και η αναπαλαίωση της οποίας κόστισαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι το σπίτι, που δώρισε ο Μίκης στη θυγατέρα του. Οταν, λοιπόν, έχει ένα τέτοιο σπίτι, από τα ακριβότερα της Αθήνας και μια βίλα στο Βραχάτι, όταν η εισροή χρήματος από τα πνευματικά δικαιώματα του Μίκη δεν έχει πάψει ούτε την περίοδο των κρίσεων, έχει τρόπους να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Χωρίς να διασύρει το όνομα του Μίκη.

Σεβαστή η αγάπη σας, κυρία, για τις γάτες και τα σκυλάκια σας. Εστω και αν δεν θυμάμαι ούτε μια χειρονομία σας για τη στήριξη κάποιου πάσχοντος συνανθρώπου μας.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου