Κέρδισε κάτι η κοινωνία μας από τον χαβαλέ;

κέρδισε-κάτι-η-κοινωνία-μας-από-τον-χαβ-818567

Κατ’ αρχήν, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τη χθεσινή μου απουσία. Οχι, δεν ήμουν στις συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΚΚΕ και του Βαρουφάκη. Δεν είμαι τόσον υποκριτής ώστε να στέλνω sms ότι πάω στον γιατρό, για να πάω σε πορεία, που εκτός του ότι έχει απαγορευθεί, είναι, κυρίως, δημόσιος κίνδυνος. Αν ήταν να κάνω …επαναστατική γυμναστική δεν θα κρυβόμουν πίσω από ένα ψεύτικο sms, όπως έκαναν οι προχθεσινοί …ήρωες. Απλώς ήμουν τελείως διαλυμένος από τις παρενέργειες της φαρμακευτικής μου αγωγής. Εχω δε αποδείξει, επί δεκαετίες, ότι δεν απουσιάζω ακόμη και όταν είμαι άρρωστος, αν μπορώ να γράψω. Αλλά, χθες, ήταν αδύνατον.

Τις συνέπειες, σε ιικό φορτίο, κρούσματα, διασωληνωμένους και θανάτους, από την αποκοτιά της Τρίτης, θα τις δούμε με την είσοδο του Δεκεμβρίου. Ας ευχηθούμε να μην είναι τόσο δραματικές, ώστε να καθίσταται, εκ των πραγμάτων, αναπόφευκτη η παράταση των οριζόντιων απαγορεύσεων για όλο τον Δεκέμβριο. Να μη δούμε το ΕΣΥ να καταρρέει υπό το βάρος μιας ακόμη μεγαλύτερης έξαρσης της πανδημίας.

Βλέπω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες, που υποστηρίζουν την πολιτική των Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη, να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη τους νίκη, την οποία εμφανίζουν ως νίκη του λαού. Αλήθεια, τι κέρδισε ο λαός από αυτή την …επαναστατική ανευθυνότητα;

Αντιλαμβάνομαι απλώς ότι κάποιοι έχουν ανάγκη να «κολλήσουν» λίγα περισσότερα …ένσημα αγωνιστικής δράσης, καθώς η πολιτική τους τούς έχει καταδικάσει στο περιθώριο. Κάποιοι, από το ΚΚΕ, ίσως και να εξασφάλισαν το εισιτήριό τους, για τα γεράματα, στο γηροκομείο του κόμματος, στην Ηλιούπολη, το ονομαζόμενο «Σπίτι του Αγωνιστή», όπου τους παρέχονται στοργική φιλοξενία και περίθαλψη. Κάποιοι άλλοι, οπαδοί του φωστήρα, που μας φόρτωσε με χρέη δεκάδων δισεκατομμυρίων, στο πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν, για κακή μας τύχη, ήταν υπουργός Οικονομικών, του Γιάνη με ένα «ν», είχαν ανάγκη να αποδείξουν ότι υπάρχουν, καθώς οι δημοσκοπήσεις τούς δείχνουν σε κατάσταση «χαροπαλεύεις ατιμούλικο». Αλλά, όλοι οι άλλοι, τι φταίμε να πληρώσουμε τις συνέπειες;

Κρατώ απλώς ως θετικό το γεγονός ότι επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να πάρει μέρος στις πορείες, περιοριζόμενος σε κατάθεση στεφάνων στον χώρο του αλήστου μνήμης ΕΑΤ – ΕΣΑ. Κάτι ήταν και αυτό.

Ολα τα άλλα ήταν αυτό που λέει ο λαός «χωρίς κέρδος κέρατα».

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου