«Διάμεση» ηλικία τα 35 έτη!!!

διάμεση-ηλικία-τα-35-έτη-831203

Ας πούμε ότι σήμερα δεν εντοπίζεται νέο κρούσμα στην υπόλοιπη χώρα, αλλά σε έλεγχο του ΕΟΔΥ, σε πλατεία στο Κουκάκι, βρίσκονται μόνο δύο θετικοί στον ιό. Εγώ, που σε λίγες μέρες συμπληρώνω τα 76 και ο γιος μου που είναι 44. Τι θα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ; «Διάμεση ηλικία τα 60 έτη». Για να κατέβει η διάμεση ηλικία στα 35 έτη, θα πρέπει, αντί για μας, να έχουν εντοπίσει ή δύο 35άρηδες ή τρία άτομα με ηλικίες 20, 30 και 55 ετών.

Οταν, λοιπόν, σε μία ημέρα, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, σε πλατεία στο Περιστέρι, τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο του λεκανοπεδίου Αττικής μετά τους αντίστοιχους Αθηναίων και Πειραιώς, εντοπίζονται 31 κρούσματα, με «διάμεση ηλικία» τα 35 έτη, όπως ανακοινώθηκε προχθές Δευτέρα, καταλαβαίνετε ότι στην κορυφή της ηλικιακής πυραμίδας βρίσκονται πέντε – έξι άνω των 60 ετών, ενώ ο αριθμός των «πιτσιρικάδων» είναι διψήφιος.

Αν θέλουμε να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, πρέπει να ρίξουμε μία ματιά στην ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου. Να δούμε τι είχε συμβεί σε μία μόνο γειτονιά του Περιστερίου, στο Μπουρνάζι, άλλοτε υποβαθμισμένη περιοχή, που τώρα έχει γεμίσει μπαράκια και καφετέριες. Αντιγράφω:

«Πολύ γνωστό κλαμπ στο Μπουρνάζι έβαζε κόσμο μετά τα μεσάνυχτα από την …πίσω πόρτα. Αν και το μαγαζί έκλεισε κανονικά τα μεσάνυχτα και οι θαμώνες αποχώρησαν, ο μπάρμαν τούς είχε πει να επιστρέψουν λίγο αργότερα, να μπουν από την πλαϊνή πόρτα και να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους. Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε περίπου 170 θαμώνες, που βρίσκονταν στο μαγαζί».

Εδώ λέμε να μη συγχρωτίζονται, σε γάμο ή κηδεία, πάνω από 30 άτομα και «τα αφεντικά της νύχτας» έχωσαν σε κλειστό χώρο τουλάχιστον 170 νεαρούς και νεαρές.

Δεν λέω, να οικτίρουμε την επικινδύνως ανεύθυνη συμπεριφορά των «παιδιών», όπως επιμένουν να αποκαλούν πολλές Ελληνίδες μαμάδες τα «μωρά» τους, ακόμη και όταν είναι άντρες και γυναίκες 35 ετών, αλλά το αποφασιστικό χτύπημα πρέπει να είναι σε αυτούς, που εκμεταλλεύονται, αισχροκερδώς, την ανευθυνότητα. Φοβάμαι ότι δεν είναι αρκετή τιμωρία το σφράγισμα του καταστήματός τους μόνο για 15 μέρες. Ιδίως όταν τα πραγματικά περιστατικά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εκείθεν έγινε διασπορά σε νέους ανθρώπους, αλλά και σε «ευάλωτους», που εντοπίστηκε μετά από δύο ημέρες.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου