Παίζουμε πάλι με «πατριώτες» και «προδότες»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-17, 14:13:40
Παίζουμε πάλι με «πατριώτες» και «προδότες»

Βιώνουμε μια κατάσταση, που δεν θέλει και πολύ, ίσως πραγματικό ή και στημένο «ατύχημα», για να εμπλακούμε σε πόλεμο με την Τουρκία. Είναι πραγματικότητα, που δυσκολεύονται να κατανοήσουν, ώστε να αντιδράσουν αναλόγως, οι περισσότεροι εταίροι μας. Γεγονός παράδοξο, αλλά εξηγήσιμο, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα της ΕΕ, πλην της Ελλάδος και της Κύπρου, δεν αντιμετωπίζει το φαινόμενο «νταή» γείτονα, που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Είναι δικό μας θλιβερό «προνόμιο».

Την αντιλαμβάνονται, όμως, οι Ελληνες πολίτες. Διό και όταν ερωτώνται, στο πλαίσιο δημοσκοπήσεων, απαντούν ότι επιλέγουν τον διάλογο ως τρόπο επίλυσης της διαφοράς και όχι τον πόλεμο. Μόνο που, αν θα ακολουθήσουμε τον έναν ή τον άλλο δρόμο, δεν είναι κάτι που θα το επιλέξουμε μόνοι μας. Εκτός, αν πάμε γυρεύοντας.

Οσάκις βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις ανθούν οι πλειοδότες, οι υπερπατριώτες. Ετοιμοι, από τον καναπέ τους, «να πάρουμε την Πόλη» και να βρουν «μειοδότες» και «προδότες». Να στήσουν νέα αποσπάσματα στο Γουδή. Τυπικό παράδειγμα χθεσινό πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας, εφημερίδας που εκφράζει την ακροδεξιά: «Παρέδωσαν ελληνική θάλασσα» ο εξάστηλος τίτλος, με πλάγιο «Ο Κυριάκος απεμπόλησε το κυριαρχικό δικαίωμα των 12 μιλίων».

Δεν θα άξιζε να ασχοληθώ με τέτοια συνθηματολογία, συνήθη για την άκρα δεξιά, αλλά το ίδιο πνεύμα εκπέμπεται από την ηγεσία και τα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, χωρίς να εξηγεί γιατί …ξέχασε να το κάνει εκείνος στα πέντε χρόνια που κυβέρνησε.

Απλό ερώτημα: Αφού κουμαντάρετε τόσο καλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να …απονέμει, με δική σας πρωτοβουλία, βραβείο στους «προστατευόμενους μάρτυρες» της Novartis, γιατί δεν καταθέτετε σχέδιο απόφασης, ώστε να κηρύξει, συνολικώς η Ενωση, την ισχύ των 12 μιλίων σε ολόκληρη την επικράτειά της;

Βεβαίως, τα περί ευρωπαϊκού βραβείου στους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες είναι παραμύθια. Το απένειμε η μικρή κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία είναι ενταγμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνον αυτή. Τηρούμενων των αναλογίων είναι σαν να λέμε ότι πράξη του κόμματος Βαρουφάκη είναι …απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Αλλά, όπως έλεγε ο Γκέμπελς, όσο πιο χονδροειδές είναι ένα ψέμα, τόσο ευκολότερα βρίσκονται άνθρωποι να το χάψουν.

 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=