Και… ιστορική, ανενδοίαστη επίδειξη υποκρισίας

και-ιστορική-ανενδοίαστη-επίδειξη-υ-842609

Προχθές Τετάρτη είχαμε μία ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης. Χθες Πέμπτη παρακολουθήσαμε ένα αγρίως προκλητικό, υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών, πολιτικό «θέατρο», με κορυφαίο πρωταγωνιστή τον πρώην υβριστή του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο κατέληξε, όταν έμεινε …άστεγος, και νυν κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Γιάννη Ραγκούση, αλλά σε ρόλο κομπάρσου ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην ενός, του άλλοτε υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή και από κάθε άλλο κομματικό αξίωμα, καταγγέλλοντας την ανακολουθία, και την υποκρισία επομένως, της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικώς του Αλέξη Τσίπρα σε κρίσιμο θέμα, που αναδείχθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Το ανέδειξε πρώτος, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βερβεσός: «Ενώ στον προηγούμενο νόμο προβλεπόταν στο άρθρο 59 η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όποιων έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και ως παρεπόμενη ποινή, με την τελευταία τροποποίηση που έγινε το ’19, καταργήθηκε η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Οπότε, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο οι διευθύνοντες τη Χρυσή Αυγή έχουν πάλι δικαίωμα και εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

Αντί, όμως, εκείνοι, που έκαναν το …δωράκι στους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και τα λοιπά γκεσέμια της εγκληματικής οργάνωσης, να τηρήσουν αιδήμονα σιωπή, πέρασαν στην αντεπίθεση, με τον Ραγκούση να δηλώνει από του βήματος της Βουλής: «Επειδή οι περιστάσεις είναι εξαιρετικές, σπουδαίες και σημαντικές, διατυπώνω εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όλης της Κ.Ο. μας προς τον υπουργό Εσωτερικών την πρόταση μέχρι το μεσημέρι να καταθέσει τροπολογία για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Ενημερώνω και τον κύριο υπουργό και το Σώμα και ορισμένους φίλους παλαιότερα μελών και απόψεων της Χρυσής Αυγής, που φωνασκούν τώρα, ότι αν δεν το κάνει μέχρι το μεσημέρι, τότε θα καταθέσουμε εμείς δική μας βουλευτική τροπολογία και θα ζητήσουμε να γίνει αποδεκτή».

Τσάμπα μαγκιές, διότι ακόμη και πρωτοετής της Νομικής γνωρίζει ότι και να ψηφιστεί, εκ των υστέρων τέτοια διάταξη, δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, άρα δεν θα ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο.

Δεν ντρέπονται τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, που τότε είχαν αντιδράσει εντόνως. Δεν ντρέπονται τους πολίτες. Δεν ντρέπονται ούτε καν την ίδια την κομματική τους Νεολαία, η οποία, πράγματι, είχε και αυτή αντιδράσει στο ανοσιούργημα. Ουτιδανοί.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου