Τα περίπτερα και οι 65άρηδες μας μάραναν;

τα-περίπτερα-και-οι-65άρηδες-μας-μάραναν-847078

Λυπάμαι κ. πρόεδρε, αλλά η εικόνα, που εκπέμπει η κυβέρνηση, ως προς τη διαχείριση της κρίσης εκ της πανδημίας, αρχίζει να θολώνει. Εκπέμπει το μήνυμα ότι κάποιοι πειραματίζονται χωρίς σταθερό οδηγό πλοήγησης και μην μπορώντας να διαχειριστούν τον ατίθασο …γάιδαρο, χτυπάνε το σαμάρι. Τη μια κλείνουν μετά τα μεσάνυχτα τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ και την άλλη μας ενημερώνουν ότι είναι έτοιμοι να μας μαντρώσουν, όλους όσοι τυγχάνει να είμαστε άνω των 65 ετών.

Ομως ο γάιδαρος είναι οι ατίθασοι πιτσιρικάδες και το ξέρετε. Εκείνοι κάνουν τη μεγάλη διασπορά του ιού. Αυτό λένε τα στοιχεία. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, προχθές Κυριακή, το μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού αριθμού κρουσμάτων στη χώρα μας ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 – 39, με ποσοστό 43,7%, ενώ ακολουθεί με ποσοστό 36,9% η ηλικιακή ομάδα 40 – 64 ετών. Συνολικώς 80,6%. Με απλή αριθμητική μόνο ένα στα 5 νέα κρούσματα είναι άνω των 65 ετών.

Εχετε λοιπόν, έχουμε όλοι, πρόβλημα με εκείνους, που συνωστίζονται ώς τα μεσάνυχτα στα μπαράκια και τις καφετέριες και μετά τα μεσάνυχτα στις πλατείες και τα πάρκα. Θα το επιλύσετε κλείνοντας καταστήματα, που εξυπηρετούν όλους εκείνους τους ανθρώπους, που εργάζονται και τη νύχτα;

Οποιος σκέφτηκε ότι θα …σκορπίσουν αυτομάτως οι νεαροί από τις πλατείες και τα άλλα στέκια, σε Παγκράτι, Πετράλωνα ή Λαδάδικα Θεσσαλονίκης, επειδή δεν θα βρίσκουν να αγοράσουν τα μπιρόνια ή τον καπνό και το τσιγαρόχαρτο για τα στριφτά τους, είναι, επιεικώς, ανέπαφος προς την πραγματικότητα, διότι απλούστατα αυτοί που θέλουν να το …γλεντάνε, μεταμεσονυχτίως, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο διασποράς, θα κάνουν εγκαίρως τις καβάτζες τους.

Το μεγάλο κακό γίνεται στις καφετέριες και τα μπαράκια τις ώρες της νόμιμης λειτουργίας τους. Αντιλαμβάνομαι ότι πράγματι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παντού η Αστυνομία για να επιβάλλει την τήρηση των μέτρων με την απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων, ούτε είναι ευχερές να διαπληκτίζεται με δεκάδες νεαρούς, που συνωθούνται σε ένα τέτοιο κατάστημα. Μπορεί, όμως, με ένα πέρασμα, το ένα βράδυ στο ένα στέκι, το άλλο αλλού, να κάνει τους καταστηματάρχες να γίνουν εκείνοι οι επιτηρητές των μέτρων. Αρκεί να τους «τσούζει» το πρόστιμο τόσο, ώστε να τους καθιστά εξ ανάγκης Κέρβερους και τους ίδιους και το προσωπικό τους ως προς την τήρηση των μέτρων.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου