Εξεστι Τσίπρα λαϊκίζειν

εξεστι-τσίπρα-λαϊκίζειν-849219

Εχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα και ως κρατική οντότητα και ως κοινωνία. Τόσο σοβαρά, ώστε το να ασχοληθώ με τις πλούσιες υποσχέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη καταντά πολυτέλεια. Αλλωστε δεν έκανε και τίποτε πρωτότυπο. Μοίρασε λεφτά, διορισμούς, έταξε προς πάσα κατεύθυνση. Κατά τούτο δεν διέφερε από την πρακτική όλων των προκατόχων του. Απλώς, εκείνος, στο δικό του «πιάτο», βάζει περισσότερο μαϊντανό λαϊκισμού και άφθονη κόκκινη σάλτσα. Είναι η σπεσιαλιτέ του. Μια σπεσιαλιτέ δεμένη με τη Θεσσαλονίκη. Από το 2014.

Η διαφορά είναι ότι τώρα πια το έχουμε γευτεί εκείνο το πιάτο. Γνωρίζουμε όχι μόνον τη γεύση, αλλά και την επίγευση, που αφήνει. Οι περισσότεροι, από εκείνους που το γεύτηκαν, αρνούνται να του απονείμουν αστέρια «Μισελέν». Εχουν ήδη απαντήσει με το «ευχαριστώ, δεν θα πάρω άλλο». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι δεν εντυπωσίασε ούτε καν τα κομματικά του μέσα ενημέρωσης. Οποιος έμπαινε το πρωί χθες Δευτέρα στην ιστοσελίδα του απογευματινού φύλλου του ΣΥΡΙΖΑ, της Εφημερίδας των Συντακτών, ματαίως θα αναζητούσε, μεταξύ των πρώτων θεμάτων, τις εξαγγελίες του συντρόφου Τσίπρα.

Επομένως, τα τρία σημεία, που αξίζει κανείς να προσεγγίσει με ενδιαφέρον, είναι εκείνα, που αναφέρονται στη διαχείριση των ισάριθμων κρίσεων, που αντιμετωπίζει ο τόπος αυτή την περίοδο. Στην τουρκική απειλή, τη διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας και το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Για τη διαχείριση της πανδημίας ισχύει η λαϊκή παροιμία «όσοι είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λένε». Εκείνοι που τη διαχειρίζονται έχουν ήδη δώσει εξετάσεις. Οσο για εκείνα που διαδραματίζονται στη Λέσβο, εκείνος που κατηγορεί τους σημερινούς ότι «δεν έχουν επιτελικό σχέδιο», οφείλει να εξηγήσει πώς με το δικό του σχέδιο οι στοιβαγμένοι στη Μόρια είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τις είκοσι χιλιάδες.

Το κύριο πρόβλημα λοιπόν, για το οποίο είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τι προτείνει ο κ. Τσίπρας, είναι τα ελληνοτουρκικά. Οπότε, παρακαλώ πολύ, όποιον κατάλαβε τι ακριβώς προτείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως τρόπο επίλυσης του προβλήματος, να με διαφωτίσει και εμένα, διότι το φτωχό μου το μυαλό δεν βρήκε απαντήσεις στο ερώτημα. Μόνο την κατηγορία ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς «κόκκινες γραμμές» και …χωρίς συμμάχους. Το δικό του σχέδιο, για να κερδίσουμε τον Ερντογάν, ποιο είναι;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου