Αξιοθαύμαστη «δημοκρατική» …ιδεολογία!!!

αξιοθαύμαστη-δημοκρατική-ιδεολο-850101

«Αν ήμουν 16 – 17 χρόνων, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας κι εγώ φωτιά θα έβαζα».

Τάδε έφη, μέσω αναρτήσεως σε δίκτυο κοινωνικής επικοινωνίας, ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, σύζυγος της υπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Ζορμπά και πρόεδρος της επιτροπής διαλόγου για την Παιδεία, ως κορυφαία επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Θα τολμούσε, αλήθεια, να πει το ίδιο ακριβώς, αν είχε συμβεί το χειρότερο; Αν από τη φωτιά είχαν καεί άνθρωποι;

Θα διενοείτο, αλήθεια, να πει το ίδιο, αν ο εμπρησμός του ΚΥΤ της Μόριας είχε σημειωθεί, όταν κυβερνούσε το κόμμα του; Ή τότε θα ήταν «προβοκάτσια» κατά της προοδευτικής ριζοσπαστικής κυβέρνησης, ενώ τώρα είναι …αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωση παντός μη ευχαριστημένου από τις συνθήκες διαμονής στη Μόρια;

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, που ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, στη Μόρια, δεν το έστησε ο Μητσοτάκης. Υπήρχε εκεί και στα πέντε χρόνια, που κυβερνούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, υπό πολύ χειρότερες συνθήκες διαβίωσης, αφού τότε οι φιλοξενούμενοι ξεπερνούσαν τις είκοσι χιλιάδες ψυχές. Τότε, όμως, τα ριζοσπαστικά επαναστατικά ανακλαστικά του κ. Λιάκου ήταν σε αδράνεια, καθώς ήταν ένα από τα γρανάζια της ροζέ εξουσίας.

Δράττομαι, όμως, της ευκαιρίας για διευκρίνιση, που είναι και απάντηση στις παρατηρήσεις του αναγνώστη Χρήστου Πουλέλη από τη Μυτιλήνη. Οταν έγραφα για τα παιδιά, που είναι καλύτερο να παραμείνουν στην Ελλάδα και να ανατραφούν αναλόγως, είχα πράγματι στον νου μου μικρά παιδιά, προσχολικής και παιδικής ηλικίας και όχι μαντραχαλάδες άνω των δεκαπέντε ετών, που έχουν πια διαμορφώσει πλήρως τον χαρακτήρα, την ψυχοσύνθεση, ακόμη και τις κοσμοθεωρητικές τους αντιλήψεις, σαν αυτούς τους 17χρονους, που κατηγορούνται για τον εμπρησμό στη Μόρια, οι οποίοι είχαν συμπεριληφθεί στην ομάδα των τετρακοσίων «ασυνόδευτων παιδιών». Ο χαρακτηρισμός «παιδιά» δεν επεκτείνεται πέραν του 16ου έτους, κατά το οποίο οι άνθρωποι γίνονται πλέον πολίτες με δικαίωμα ψήφου.

Κατά τα λοιπά, η πορεία των ερευνών θα δείξει αν επρόκειτο για «εύλογο», κατά τον κ. Λιάκο, ξέσπασμα της μετεφηβικής ηλικίας ή αν κάποιοι ωριμότεροι «φωστήρες», πιθανότατα ημεδαποί, ήσαν οι εμπνευστές και καθοδηγητές του κακουργήματος στη Μόρια.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου