Σωθήκαμε!!! Αποκτήσαμε νέα ηρωίδα

σωθήκαμε-αποκτήσαμε-νέα-ηρωίδα-730490

Τρέμε Τζαβέλαινα και τρέμε Μπουμπουλίνα. Ας παραμερίσουν η Ηλέκτρα Αποστόλου, η Λέλα Καραγιάννη και όλες οι ηρωίδες της αντίστασης. Πολλώ δε μάλλον οι επιζώσες αγωνίστριες του Πολυτεχνείου. Ολες οι προαναφερόμενες γυναίκες ωχριούν μπροστά στο νέο, το σύγχρονο πρότυπο ηρωίδας. Την τόσο δυναμική μεσόκοπη κυρία, που κατέλαβε πρώτη θέση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης με την άκρως επαναστατική της πράξη, όταν απαθανατίσθηκε να ποδοπατά, με μανία, τον μέγα εχθρό της κοινωνίας, τις χειρουργικές μάσκες. Το σατανικό σύμβολο της υποταγής μας στη σκοτεινή παγκόσμια συνομωσία κατά των ελευθεριών μας.

Η εικόνα της εν λόγω κυρίας θα ήταν λιγότερο θλιβερή και θα κυριαρχούσε μόνον το φαιδρό στοιχείο της ανθρώπινης βλακείας, αν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό. Το «σόου» της, όμως, έγινε υπό τα χειροκρότημα δεκάδων θαυμαστών της, ενώ χιλιάδες άλλοι και εδώ, αλλά και σε άλλες χώρες εντάσσονται σε ένα τέτοιο «κίνημα», αρνούμενοι να αποδεχθούν τα μέτρα προστασίας της κοινωνίας από την πανδημία.

Για όλους αυτούς ελαχίστη αξία έχουν τα στοιχεία, αφού άλλωστε τα αμφισβητούν ως «κατασκευασμένα». Για όλους τους άλλους, όμως, χτυπούν τα καμπανάκια ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε περισσότερο δυναμικώς όλους αυτούς τους ηλίθιους. Χτυπούν οι κώδωνες συναγερμού:

*** Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ο αριθμός των συμπολιτών μας, που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), είχε πέσει κάτω από το δέκα. Ηταν μόλις οκτώ.

*** Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ο αριθμός ανέρχεται με εφιαλτικούς ρυθμούς. Ηδη φθάσαμε τους 42 διασωληνωμένους. Δηλαδή, σε ένα δίμηνο, για την ακρίβεια τον τελευταίο μήνα, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ έχουν πενταπλασιασθεί. Με την επιβαρυντική μάλιστα περίπτωση ότι όλο και νεότεροι άνθρωποι, όχι μόνον οι τρόφιμοι γηροκομείων, φθάνουν στο πλέον επικίνδυνο στάδιο της νόσου ή και καταλήγουν.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τέτοια άτομα, σαν την εν λόγω «ηρωίδα», πρόκειται να κάνουν δυναμικώς την εμφάνισή τους έξω από τα σχολεία, με την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα, διεκδικώντας το «δικαίωμά» τους στην ελευθερία επιλογής. Δηλαδή, να πειθαναγκάσουν τα παιδιά τους, τόσο δημοκρατικώς και φιλελευλεθέρως, να αρνηθούν αυτό το ελάχιστο, πλην βασικό, μέτρο προστασίας τους από τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Μακάρι να λειτουργήσει η αφύπνιση των πολλών, ώστε να προστατευθούν διδάσκοντες και διδασκόμενοι από τους τραμπουκισμούς τους.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

g[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου