Μικρή διδακτική ιστορία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-31, 15:29:33
Μικρή διδακτική ιστορία

Στο μέτωπο της πανδημίας τα πράγματα, δυστυχώς, γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας. Οπερ κυρίως οφείλεται στους ...αρνητές του κινδύνου, που φέρονται ως η υπόθεση να μην αφορά σε εκείνους. Κυρίως δε όσους αισθάνονται πως είναι οι «ξύπνιοι», που δεν «μασάνε», που αντιμετωπίζουν τα σήματα κινδύνου ως έκφανση και έκφραση κάποιας συνωμοσίας.

Ακριβώς για αυτό αναπαράγω μικρή ιστορία από το μακρινό Τέξας, με πρωταγωνιστή τον 43χρονο Τόνι Γκριν, όστις στις 13 Ιουλίου διοργάνωσε πάρτι, με συμμετοχή δεκατεσσάρων μελών της οικογενείας του, για τη γέννηση ανιψιού του, περιφρονώντας πλήρως τα μέτρα προφύλαξης, με αποτέλεσμα να μολυνθούν και οι 14 και να θρηνούν ήδη έναν θάνατο.

Διαβάστε λοιπόν τι γράφει εκείνος, που ώς προχθές πίστευε ότι τα περί πανδημίας είναι απλώς συνωμοσία κάποιων συμφερόντων:

«Για όσους αρνούνται ότι υπάρχει ο ιός ή για όσους υποβαθμίζουν τη σοβαρότητά του, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω: Ο κορονοϊός είναι πραγματικός και εξαιρετικά μεταδοτικός. Πριν μάθεις ότι το έχεις, το έχεις μεταδώσει στους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους γείτονές σου. Δεν θέλετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να υποφέρουν και να πεθάνουν από κορονοϊό, επειδή έχετε κάποια συγκεκριμένη πολιτική στάση ή προτιμάτε να προστατεύετε την οικονομία από τη ζωή τους.

Παραδέχομαι ότι ψήφισα τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Παραδέχομαι ότι βυθίστηκα στην παγίδα συνωμοσίας για τον COVID-19. Συμμετείχα και ήμουν ένας από όλους αυτούς τους αδίστακτους οπαδούς του Τραμπ με την προκλητική συμπεριφορά. Θεωρούσα ότι ο κορονοϊός είναι απάτη. Οτι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι δημοκρατικοί τον χρησιμοποιούσαν για να προκαλέσουν πανικό, να καταστρέψουν την οικονομία και τις πιθανότητες για επανεκλογή του Τραμπ».

Στην πατρίδα μας οι αρνητές του κινδύνου δεν είναι μόνον ακροδεξιοί. Είναι και ακροαριστεροί, που ο λόγος τους, τα συνθήματα και οι αφίσες τους βρίσκουν απήχηση σε σημαντικό μέρος της νεολαίας. Ακόμη και στην επίσημη νεολαία του κόμματος, που έως πριν έναν χρόνο μάς κυβερνούσε, η οποία διοργανώνει μαζικές φιέστες στον Γράμμο για να συντηρήσει το πνεύμα του εμφυλίου σπαραγμού.

Ολοι αυτοί είναι επικίνδυνοι. Απομονώστε τους. Ο,τι χρώμα και αν έχουν. Προστατεύστε τη ζωή, την υγεία, τη δική σας και των αγαπημένων σας.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=