Σκοταδισμός ετερόκλητων αποχρώσεων

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-29, 13:52:09
Σκοταδισμός ετερόκλητων αποχρώσεων

Διάβασα, με ανακούφιση, ότι αυτός ο υστερικός «ιερομόναχος» της Εορδαίας δεν ανήκει στο σώμα της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά τον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο πρόκειται για κάποιον σχισματικό. Κάποιον που «έχει αποσχισθεί». Κατά τον ίδιον έχει «αποτειχηθεί». Θεωρεί δηλαδή εαυτόν ως «επαναστάτη», που έχει εξέλθει των τειχών της κατεστημένης Εκκλησίας. Πάλι καλά. Ελπίζω να μην υπάρχουν, εντός των τειχών, πολλοί, που συμμερίζονται τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του. Παραθέτω απόσπασμα από το παραλήρημά του, διατηρώντας αναλλοίωτες τις ασυνταξίες του:

«Σκοπεύουν αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο, οι τραπεζίτες δηλαδή και ο Ροκφέλερ σκοπεύουν να επιβάλλουν παγκόσμια δικτατορία. Αυτό το γεγονός που περιγράφουν με ανακρίβειες κάποιοι, έχει μια αρχή. Η αρχή είναι η παγκόσμια δικτατορία που προσπαθούν να επιβάλλουν μέσω του ΠΟΥ σε όλον τον κόσμο κάποιοι άνθρωποι. Παγκόσμια δικτατορία, που θα καταλήξει στη δικτατορία ενός ανθρώπου, του Αντιχρίστου. Και είναι πολύ κοντά αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να επιβληθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση με δημοκρατία, θα επιβληθεί με δικτατορία. Υπάρχουν πολλοί ιοί, τώρα αυτοί τον βάφτισαν έτσι, κορονοϊό. Μας ενδιαφέρει ότι δεν είναι πανδημία. Με 100 άτομα στην Ελλάδα και 1.000 που λένε με το ζόρι με υπερήλικες νεκρούς δεν είναι πανδημία. Στην Ελλάδα πόσοι πέθαναν; 200 άτομα τα οποία πολλοί πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν από αυτό ο πατέρας μου, λένε ψέματα».

Τάδε έφη Ιγνάτιος, ίνα πληρωθεί το ρηθέν ότι «τα άκρα συναντώνται». Οσα εκπορεύονται εκ του σαφώς ακροδεξιού στόματός του, ταυτόαιμα με τις θεωρίες του Μακελειού και της Ελεύθερης Ωρας, δεν διαφέρουν σε τίποτε από εκείνα, με τα οποία επιχειρηματολογούν, ως αρνητές των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, οι αυτοπροβαλλόμενοι ως «επαναστάτες πόλεων», αναρχικοί και άλλοι «αντιεξουσιαστές».

Επειδή αυτός ο άλλος επικίνδυνος ιός, της βλακείας, διαδίδεται επίσης με εκπληκτική ταχύτητα, ώστε κάποιοι να θεωρούν καθήκον τους να κάνουν …αντίσταση, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται επικινδύνως και διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, επιμένω ότι είναι ανάγκη όχι μόνο να ληφθούν πρακτικά μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας σε περισσότερους χώρους, αλλά να ενταθεί η εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Χρειαζόμαστε περισσότερο και πειστικότερο επιστημονικό φως, απέναντι στον σκοταδισμό όλων των άκρων. Φέρτε πίσω, το ταχύτερο, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=