Οι Παππατζήδες που εξευτέλισαν την «Αριστερά»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-10, 15:15:55
Οι Παππατζήδες που εξευτέλισαν την «Αριστερά»

Του Γ.Π. Μασσαβέτα

Εκτός από τους μικροαπατεώνες παπατζήδες, με μικρό το πρώτο πι και ένα στη μέση, που είναι αρμοδιότητας του κοινού ποινικού δικαίου, αριστοτέχνες στο να ξαφρίζουν αφελείς, υπάρχουν και οι Παππατζήδες με κεφαλαίο το πρώτο πι και δύο πι στη μέση, που αποδείχθηκαν αριστοτέχνες στο να ξεγελούν τους εύπιστους. Οσους πίστεψαν ότι έχουν να κάνουν με «αριστερούς», που διαθέτουν «ηθικό πλεονέκτημα». Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα χτυπήσουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ενώ στην πραγματικότητα ύφαιναν νέα δίκτυα διαπλοκής στην προσπάθειά τους να γίνουν καθεστώς.

Το παπατζίδικο χέρι, το ορατό σε όλους, έχει όνομα. Λέγεται Νίκος Παππάς. Είναι ο πρωταγωνιστής των ημερών με τις αποκαλύψεις πότε του επιχειρηματία Μιωνή και πότε του εργολάβου και πρώην εκδότη Χρίστου Καλογρίτσα. Αλλά το χέρι λειτουργεί με εντολές του εγκεφάλου και εν προκειμένω ο Νίκος Παππάς είναι καταγεγραμμένος ως το «alter ego», ως το …αριστερό χέρι του Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να προσφέρει πλήρη κάλυψη στο… άτακτο χέρι του, συνοδεύοντάς τη με ένα …τρυφερό «μάλωμα», που συνοψίζεται στη φράση «πρέπει να προσέχουμε περισσότερο».

Είναι τώρα η σειρά του Χρίστου Καλογρίτσα να μάθει πόσο αχάριστοι είναι οι πολιτικοί και πόσο αδιστάκτως «αδειάζουν» ακόμη και εκείνους, από τους οποίους έχουν ευεργετηθεί, όταν δεν έχουν πια να περιμένουν άλλες παροχές από αυτούς. Είναι κοινό μυστικό, για όσους ζούμε στον χώρο της ενημέρωσης και παρακολουθούμε τα παρασκήνια της πολιτικής, ότι από τον «μπουφέ» του Καλογρίτσα γέμισαν τα πιάτα τους αρκετοί πολιτευόμενοι, όλων των αποχρώσεων. Από κυανομέλανες, όρα και κουμπάρος Καμμένος, έως πράσινους και από γαλάζιους έως … ροζέ. Με τους τελευταίους να τον λοιδορούν, δρυός πεσούσης, με κύριο άρθρο στην «Αυγή».

Το θέμα μας όμως δεν είναι ο Καλογρίτσας και τα παθήματά του, αλλά οι αποκαλύψεις του, διότι με αυτόν τον τρόπο, πάντοτε, μαθαίνουμε την αλήθεια. Οταν κάποιος, αισθανόμενος ότι είναι ριγμένος, αποφασίζει να μιλήσει. Είτε πρόκειται για συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου, είτε για συμμορίτικες συμπεριφορές στον χώρο της διαπλοκής της πολιτικής με το κεφάλαιο. Αυτής δηλαδή που ήταν η «σπεσιαλιτέ» και η κύρια αποστολή του Νίκου Παππά, για τον οποίο λίαν ενωρίς είχα ενημερώσει τους αναγνώστες μου, από το 2016, ότι «ο Παππάς είναι και ο «ταμίας» του αφεντικού».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=