Ε, δεν είναι για …Νόμπελ διαφάνειας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-08, 15:11:21
Ε, δεν είναι για …Νόμπελ διαφάνειας

Νόμπελ διαύγειας και διαφάνειας δεν έχει ακόμη καθιερωθεί. Αν, όμως, υπήρχε, θα ήταν αδύνατον να το απονείμουν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τους συνεργάτες του, που κατήρτισαν τον κατάλογο με όσους ενισχύθηκαν, από το χρήμα των φορολογουμένων, για τη συμβολή τους στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, με το διαφημιστικό πρόγραμμα «Μένουμε σπίτι», κατά της πανδημίας.

Βεβαίως οι αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι εν πολλοίς υποκριτικές, κυρίως δε παραπλανητικές, διότι αθροίζουν τα ποσά, που δόθηκαν, στα κατ’ αυτούς αντιπολιτευόμενα την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, συναθροίζοντας μόνον ό,τι δόθηκε στην Αυγή, τον Ριζοσπάστη, την Εφημερίδα των Συντακτών, το tvxs του Κούλογλου και την Εποχή. Κυρίως δε στο ότι δεν πήρε χρήμα η λασπομηχανή του κ. Βαξεβάνη, το Documento. Κακώς, βεβαίως, διότι έχει ασφαλώς μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από κάποια απίθανα site. Λες και δεν είναι αγρίως αντιπολιτευτική η στάση του Kontranews της οικογένειας Κουρή, της Δημοκρατίας και της Εστίας του Φιλιππάκη και τόσων άλλων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

Αλλά για τα «κεντρικά» μέσα ενημέρωσης γράφονται και λέγονται πολλά. Εμένα επιτρέψτε μου να σταθώ στο πώς αντιμετώπισαν, αυτοί που έκριναν πώς πρέπει να δοθεί το δημόσιο χρήμα, τα περιφερειακά. Ε, λοιπόν, τα στοιχεία είναι, επιεικώς, προκλητικά. Αναφέρω, ενδεικτικώς, δύο παραδείγματα:

*** Τρεις από τις ισχυρότερες περιφερειακές εφημερίδες, (σε αλφαβητική παράθεση) η Ελεύθερη Θράκη του Εβρου, η Ελευθερία της Μεσσηνίας και ο Ταχυδρόμος της Μαγνησίας, που έχουν η κάθε μία και αντίστοιχη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, έχουν πάρει, η κάθε μία, περίπου το ένα τέταρτο των όσων δόθηκαν σε μία παγκοσμίως άγνωστη ιστοσελίδα με τον τίτλο Oneman.gr. Δηλαδή, κατά τους εγκεφάλους, που κατήρτισαν τον κατάλογο κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης, και τις τρεις μαζί να τις …στύψεις δεν βγάζουν τόσο ζουμί απήχησης στην κοινή γνώμη, όσο αυτή η ευνοούμενη ιστοσελίδα.

*** Υπάρχει εβδομαδιαία εφημερίδα στη Σητεία, της οποίας είναι εκδότης ο βραβευμένος, για την πολύχρονη ιστορία του στον χώρο του Τύπου, ο γνωστός με το προσωνύμιο «Γουτεμβέργιος της Κρήτης» Νίκος Ρεμπελάκης. Ενεκεν του ότι, όταν ξεκίνησε, τότε που δεν υπήρχε η ψηφιακή τεχνολογία, αλλά το αντιμόνιο και το «μάρμαρο», ήταν όχι μόνον ο βασικός συντάκτης της, αλλά και ο τυπογράφος της. Αν τη βρείτε στη λίστα Πέτσα, γράψτε μου.

Είναι για βραβείο κ. πρόεδρε;

 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=