Εκάς οι… μίζεροι

εκάς-οι-μίζεροι-55322

Αντιγράφω από την ειδησεογραφία της ημέρας: «Ο EBD, (European Best Destinations – Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη) δημιούργησε κατάλογο με τις πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και δύο ελληνικές. Η Κέρκυρα και η Πρέβεζα». Πέρα από τους δύο συγκεκριμένους προορισμούς, η ανακοίνωση του Οργανισμού, τον οποίο συμβουλεύονται εκατομμύρια ταξιδιώτες, είναι, συνολικώς, υπερθετική για τη χώρα μας: «Η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πληγεί λιγότερο από κορονοϊό (έως και 50 φορές λιγότερα άτομα έχουν μολυνθεί από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες), τονίζεται στην ανακοίνωση. Με ιδιαιτέρως σημαντική, για όσα μετείχαμε στην περίοδο της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας: «Η χώρα διαθέτει περισσότερα κατά κεφαλή νοσοκομειακά κρεβάτια από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο ή τον Καναδά».

Οταν σε συγκρίνουν με γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας, με χώρες που μετέχουν όχι μόνον στο G20, αλλά ακόμη και στο G8 και βγαίνεις νικητής σαν …Γολιάθ, δικαιούσαι όχι μόνο να υπερηφανεύεσαι για την πατρίδα σου, αλλά και να γυρίζεις την πλάτη σε εκείνους, που κατ’ επάγγελμα ψάχνουν να βρουν κάτι για να μειώσουν την αξία των όσων επιτύχαμε, όλοι μαζί, σε εκπληκτική έξαρση εθνικής ομόνοιας και ομοψυχίας. Επειδή ακριβώς υπήρξαν οι προϋποθέσεις ώστε οι πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθετήσεως, να μπορούν να εμπιστεύονται, στην πλειονότητά τους, τη συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία, που διαχειρίζεται την κρίση.

Τα επιτεύγματα, όμως, του δύσκολου τριμήνου δεν πρέπει να γίνουν αναλώσιμα. Είναι μεγάλη η ευθύνη σας κ. πρόεδρε να κάνετε ό,τι μπορείτε, ώστε το κλίμα εμπιστοσύνης να μην εξανεμισθεί. Ιδίως όταν ναι μεν «καλά τα πήγαμε» με την πανδημία, αλλά το χρόνιο, το ανίατο και κακοήθες νόσημα, στα πλευρά μας, βρίσκεται σε έξαρση. Οταν το καθεστώς της Αγκυρας από τη μια αμφισβητεί εμπράκτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με τις προκλητικές οριοθετήσεις ζωνών για αναζήτηση υδρογονανθράκων στα χωρικά μας ύδατα, ενώ από την άλλη μας ετοιμάζει καινούργιες «φουρνιές» καθοδηγούμενων «προσφύγων» και μεταναστών.

Αναζητήστε και εδώ τους τρόπους, που θα εξασφαλίσουν πράγματι εθνική ομοψυχία και δεν θα επιτρέψουν να επικρατήσει, σε χειρισμό εθνικών υποθέσεων, για μια ακόμη φορά, «η διχόνοια η δολερή». Εχουμε πληρώσει πολύ ακριβά, στο παρελθόν, την κομματική εκμετάλλευση των εθνικών μας θεμάτων.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου