Χαίρε «αριστερής» υποκρισίας το βάθος το άμετρον

χαίρε-αριστερής-υποκρισίας-το-βάθο-80019

Εχω πάψει να ασχολούμαι με την …κατινίστικη ενασχόληση με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Κυρίως διότι, έκπαλαι, δεν ανταποκρίνονται προς αυτό, που περιγράφει η ονομασία τους. Ελάχιστες από αυτές μας περιγράφουν με ειλικρίνεια το «πόθεν». Στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι απλώς καταγραφή του «έσχες». Το ζητούμενο είναι να δούμε «πού τα βρήκε τα λεφτά» ο κάθε δημόσιος άνδρας ή γυναίκα. Αν, δηλαδή, η αύξηση της περιουσίας του έχει σχέση με τις αποφάσεις, που λαμβάνει κατέχοντας αξίωμα. Αν είναι όχι μόνο «νόμιμη», αλλά και «ηθική». Αν συνάδει με τη «δημόσια εικόνα», που κάθε ένας από εκείνους καλλιεργεί και συστηματικώς προβάλλει για τον εαυτό του.

Αν σήμερα ασχολούμαι με το θέμα, είναι διότι με προκαλεί βαναύσως το μέγεθος της «αριστερής» και «προοδευτικής» υποκρισίας. Τυπικό παράδειγμα πώς τοποθετούνται, έναντι του πλουτισμού πολιτικών, τα δημοσιογραφικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό δείγμα η

…καταγγελία της κυριακάτικης εφημερίδας του κ. Βαξεβάνη, εργαλείου αιχμής για την άσκηση της πολιτικής του Αλ. Τσίπρα. Αναφέρεται στον πλούτο ενός ανθρώπου, που η πολιτική του θητεία ήταν μόλις τεσσάρων μηνών. Αρα ό,τι έχει αποκτήσει είναι άσχετο με την πολιτική του σταδιοδρομία. Ο λόγος για τον εκδότη της μοναδικής ημερήσιας ελληνόφωνης εφημερίδας της Νέας Υόρκης, του Εθνικού Κήρυκα, που έχει πολλά στρέμματα ακινήτων στη Λήμνο, ένθεν κατάγεται, και στα Χανιά, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

Βρίσκουν …προκλητικό ότι ο Διαματάρης, «οικογενειακός φίλος του Μητσοτάκη», όπερ ασφαλώς είναι το μέγα έγκλημά του, διαθέτει « διώροφη μονοκατοικία στα Χανιά σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων και περισσότερων από 370 m2 και δύο διαμερίσματα στην Αθήνα 150 m2 και 211 m2». Χωρίς να αξιολογούν ότι ο άνθρωπος, εδώ και σαράντα χρόνια, είναι εκδότης κερδοφόρας εφημερίδας, έχοντας καταφέρει να εξαφανίσει και την Ελληνοαμερικανίδα ανταγωνίστριά του, αλλά και τις προσπάθειες των Τεγόπουλου και Μπόμπολα, που προχώρησαν σε έκδοση της Ελευθεροτυπίας και του Εθνους, με δικά τους πιεστήρια στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια στιγμή κάνουν …γαργάρα ότι ο «σύντροφος» Παπαδημούλης μόνο μέσα στο 2018 απέκτησε οκτώ ακόμη ακίνητα. Πρέπει να απολογηθεί ο δεξιός και «καπιταλίστας» Διαματάρης ή κάποιοι, που το παίζουν «παιδιά του λαού», ο Παπαδημούλης δεν είναι δα και ο μόνος, για τις προκλητικές περιουσίες τους;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου